ویروس کرونا DNA انسان را درگیر نمی کند

به گزارش دور زمین، استادیار دانشگاه پوردو به همراه دو تن از همکارانش، در نتیجه تحقیقی اعلام نمود احتمال اینکه ویروس کرونا DNA انسان را درگیر کند، بسیار کم است.

ویروس کرونا DNA انسان را درگیر نمی کند

به نقل از مدیکال اکسپرس، بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله ویروس شناسی، ویروس عامل کووید-19 که دانشمندان از آن به عنوان سارس-کوو 2 یاد می نمایند، احتمالا مواد ژنتیکی خود را در ژن های انسان ادغام نمی کند.

یک مطالعه جداگانه به تازگی با ادغام مواد ژنتیکی ویروس در DNA انسان در سلول های ظروف پتری نتایج متفاوتی را از عملکرد ویروس کرونا گزارش داده است.

مجید کاظمیان، استادیار بیوشیمی و علوم کامپیوتر دانشگاه پوردو و یکی از سه نویسنده اصلی این مطالعه گفت: این یافته دو پیامد مهم دارد. به طور نسبی اطلاعات کمی در خصوص اینکه چرا بعضی از افراد حتی مدت ها پس از پاک سازی عفونت، در انجام آزمایش دیگری، کرونا مثبت شناخته می شوند. این مهم است، زیرا معین نیست که آیا چنین افرادی دوباره آلوده شده اند یا همچنان آلوده بوده اند. به اصطلاح حمله ژنوم انسانی توسط سارس-کوو 2 به عنوان توضیحی برای این مشاهده پیشنهاد شده است، اما اطلاعات ما این مورد را پشتیبانی نمی کند.

او گفت: اگر ویروس قادر بود مواد ژنتیکی خود را در ژنوم انسان ادغام کند، این می توانست به این معنا باشد که هر mRNA دیگری نیز می تواند همین کار را انجام دهد، اما از آنجا که این مورد توسط داده های فعلی پشتیبانی نمی گردد، این امر می تواند نگرانی های مربوط به ایمنی واکسن های mRNA را تحت تاثیر قرار دهد. این امکان وجود دارد که مواد ژنتیکی بعضی ویروس ها در DNA انسان و سایر حیوانات گنجانده گردد، چیزی که دانشمندان آن را وقایع کایمریک می نامند.

DNA انسان شامل تقریبا 100 هزار قطعه DNA از ویروس هایی است که گونه های ما طی میلیون ها سال تکامل جمع نموده اند. در کل این DNA از دست رفته و ویروس ها کمی کمتر از 10 ٪ ماده ژنتیکی سلول های ما را تشکیل می دهد. مقالات اخیر مجله علمی ادعا نموده اند که ویروس سارس-کوو 2 نیز می تواند باعث این وقایع کایمریک گردد.

دکتر بن افضلی، محقق ارل استدمان از موسسه ملی بیماری های دیابت، گوارش و کلیه نیز گفت: حتی قبل از اینکه این تیم تحقیقاتی جدید آزمایش هایی را انجام دهد که نشان می دهد چنین نیست، محققان احتمال آن را بعید می دانستند.

افضلی گفت: در حالی که مطالعه قبلی حاکی از آن بود که در سلول های آلوده به سارس-کوو 2 مواد ژنتیکی ویروس کپی شده و خود را در DNA انسان می چسبانند، اما گروه ما فکر می کردند که این امر بعید به نظر می رسد.

سارس-کوو 2 مانند HIV، مواد ژنتیکی خود را به صورت RNA دارد، اما بر خلاف HIV، ماشین آلات لازم برای تبدیل RNA به DNA را ندارد. بعید است سارس-کوو 2 خود را به ژنوم بچسباند، بنابراین ویروس های کرونا به طور کلی به DNA انسان نزدیک نمی شوند. همانطور که مطالعه ما نشان داد، احتمال اینکه سارس-کوو 2 بتواند در ژنوم انسان ادغام گردد، بسیار بعید است.

به گفته کریستین ووبوس، دانشیار میکروبیولوژی و ایمونولوژی در دانشکده پزشکی دانشگاه میشیگان نیز گفت: اگرچه درک جمعی از ویروس های RNA این است که ادغام سارس-کوو 2 در ژنوم انسان بسیار بعید است، اما آنالیز مسئله بسیار مهم است.

یافته های غیرمنتظره در علم که به طور مستقل تایید شوند، منجر به تغییر پارادایم و زمینه های رو به جلو می گردد، بنابراین خوب است که ذهن باز داشته و نتایج غیر منتظره را با دقت آنالیز کنیم که به اعتقاد من این کار را در مطالعه خود انجام دادیم، با این حال ما شواهد قطعی برای ادغام سارس-کوو 2 پیدا نکردیم، اما در عوض نشان دادیم که طی روش توالی RNA، کیمرا ها به عنوان مصنوعی از روش آزمایشگاهی در سطح بسیار پایین فراوری می شوند.

برای آنالیز رویداد پیشنهادی ادغام، محققان تکنیک جدیدی را توسعه دادند که طی آن، آن ها مواد ژنتیکی را از سلول های آلوده استخراج نموده و سپس ماده ژنتیکی را 30 برابر تقویت یا فراوری مثل کردند. اگر در DNA سلول میزبان حوادث کایمریک وجود داشته باشد، این تکه های ماده ژنتیکی سارس-کوو 2 نیز باید 30 برابر افزایش یابد که داده ها این را نشان نمی دهد.

منبع: همگردی
انتشار: 2 تیر 1400 بروزرسانی: 2 تیر 1400 گردآورنده: dorezamin.com شناسه مطلب: 4405

به "ویروس کرونا DNA انسان را درگیر نمی کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ویروس کرونا DNA انسان را درگیر نمی کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید