7 درمان خانگی برای سرفه خشک

به گزارش دور زمین، می توانید به جای استفاده از محلول های شیمیایی برای درمان سرفه خشک از درمان های خانگی کم ضرر بهره ببرید. این درمان ها نه تن ها برای ما بهتر هستند، نسبت به اغلب شربت ها نیز طعم بهتری دارند.

7 درمان خانگی برای سرفه خشک

به گزارش بهداشت نیوز، سرفه ها را به طور کلی می توان به دو دسته خشک و خلط دار تقسیم کرد. سرفه خلط دار سرفه ای است که احتمالا به دفع خلط و مخاط از بدن یاری کند. این سرفه ها احتیاجی به سرکوب ندارند؛ زیرا به یاری آن ها ریه و سینه تان از آلودگی ها پاک می گردد. با این وجود تعدادی از درمان ها ازجمله مصرف مواد خلط آور با رقیق کردن مخاط به دفع آسان تر آن یاری می نماید.

اما سرفه خشک داستان متفاوتی دارد. بهتر است که هرچه سریع تر از شر این گونه سرفه ها خلاص شوید. برای رهایی از این سرفه ها از مواد نرم نماینده (دمولسنت) بهره ببرید. این مواد غشای مخاطی ملتهب را نرم و مواد حساسیت زا را دفع می نمایند و باعث افزایش فرایند بهبودی می شوند.

به جای استفاده از محلول های شیمیایی برای درمان هر بیماری جزئی بهتر است از درمان های خانگی کم ضرر بهره ببرید. این درمان ها نه تنها برای ما بهتر هستند، نسبت به اغلب شربت ها نیز طعم بهتری دارند.

1. یک قاشق غذاخوری عسل

براساس نتایج به دست آمده از پژوهش های اجرا شده در دانشکده پزشکی پن استیت (Penn State) عسل در مقایسه با دارو های بدون نسخه تاثیر شایانی بر بهبود علائم سرفه دارد.

عسل یک تسکین دهنده طبیعی با چسبندگی بالاست که قادر است سطح غشای مخاطی تحریک شده را بپوشاند و آن را تسکین بدهد. به علت وجود آنزیم های طبیعی در عسل این ماده خاصیت ضد باکتریایی دارد. این مسئله موجب کوتاه تر شدن دوره سرفه هایی می گردد که ریشه در مسائل باکتریایی دارند.

نکته مهم: عسل درمانی عالی برای بچه ها و بزرگسالان است؛ اما هرگز این مسئله را از یاد نبرید که به علت احتمال بروز بوتولیسم مصرف آن در بچه ها زیر 2 سال خطرناک است.

طریقه مصرف

برای کنترل سرفه ها 1 تا 3 مرتبه در روز هر بار 1 قاشق غذاخوری عسل طبیعی مصرف کنید. در صورتی که سرفه هنگام خواب موجب آزار و نارحتی تان می گردد، قبل از خوابیدن یک قاشق عسل میل کنید. میزان عسل مصرفی برای بچه ها 1 قاشق چای خوری است.

2. چای ریشه شیرین بیان

ریشه شیرین بیان ماده ای تسکین دهنده و خلط آور است که مخاط را رقیق می نماید و گرفتگی ها را از بین می برد؛ بعلاوه ریشه شیرین بیان التهاباتی را که سبب تحریک گلو می گردد، کاهش می دهد. گلیسیریزین (glycyrrhizin) موجود در شیرین بیان دارای خواص بیشتری است. گلیسیریزین 30 تا 50 مرتبه شیرین تر از ساکارز (شکر) است و آنزیم 11-بتا-هیدورکسی استروئید دهیدروژناز را کنترل می نماید.

این آنزیم دسترسی گلوکوکورتیکوئید (هورمون استروئیدی) را به گیرنده های استروئید کنترل و تنظیم می نماید و سرعت تبدیل کورتیزول به کورتیزون را کاهش می دهد. این مسئله اثر کورتیزول را بالا می برد و موجب کاهش التهابات می گردد. در صورتی که مشکل کلیوی دارید، بهتر است از مصرف ریشه شیرین بیان خودداری کنید.

طریقه مصرف

برای تهیه چای ریشه شیرین بیان دو قاشق ریشه خشک شیرین بیان را به 8 اونس آب اضافه کنید.

زمانی که آب جوش آمد، ریشه شیرین بیان و آب جوش را در فنجان بریزید؛ سپس بعد از 10 تا 15 دقیقه تمامی محتویات فنجان را بنوشید. این کار را 2 بار در روز تکرار کنید.

3. آب نمک غرغره کنید

بعلاوه یک روش شناخته شده برای درمان سوزش گلو غرغره کردن آب نمک است. آب نمک ناراحتی ایجاد شده ناشی از سرفه را کاهش می دهد و به وسیله فرآیند اسمز به درمان گلو درد یاری کند. هنگامی که غلظت نمک در خارج از سلول بیشتر از داخل آن باشد، آب از داخل سلول به خارج راهنمایی می گردد تا تعادل بر قرار گردد.

هنگامی که آب سلول را ترک کند، تورم و درنتیجه حس ناراحتی فرد کاهش پیدا می نماید؛ بنابراین در صورتی که سرفه تان با تورم همراه است، غرغره کردن آب نمک برای شما بسیار مفید خواهد بود. بعلاوه با استفاده از این روش خلط ها به راحتی برطرف می شوند.

طریقه مصرف

1 قاشق چای خوری نمک را با 8 اونس آب ولرم ترکیب کنید و به خوبی هم بزنید تا حل گردد. کمی از آن را به مدت 15 ثانیه غرغره کنید و این کار را ادامه بدهید تا آب نمک تمام گردد؛ درنهایت گلویتان را با آب شست و شو بدهید.

4. بخار، بخار، بخار

برای مقابله با سرفه، سرماخوردگی، احتقان و گرفتگی ها از بخار غافل نشوید. بخار نه تن ها به خوبی مخاط و خلط را از بین می برد، موجب بهبود علائم سرماخوردگی نیز می گردد. برای افزایش تاثیر بخار می توانید از روغن های متفاوتی بهره ببرید که به اثرات درمانی بخار اضافه می نمایند.

این خواص (خواص ضد ویروسی، ضد باکتری، ضد التهابی و...) به وسیله هوا قابل انتقال هستند. پس زمانی که بخار را تنفس می کنید، از خواص آن بهره مند می شوید. استفاده از روغن درخت چای و روغن اکالیپتوس انتخاب هوشمندانه ای است. با این عمل علاوه بر مبارزه با باکتری ها و ویروس ها مجاری تنفسی تان نیز تسکین پیدا می نماید.

طریقه مصرف

2 قطره روغن درخت چای، 1 تا 2 قطره روغن اکالیپتوس، 1 کاسه آب و یک حوله نرم و تمیز برای بهره وری از خواص این روش احتیاج دارید.

میزان کافی از آب را جوش بیاورید و در پیاله عایق حرارت بریزید. 30 تا 60 ثانیه صبر کنید تا آب کمی خنک گردد؛ سپس روغن را داخل آن بریزید و کمی آن را به هم بزنید تا بخار از آن خارج گردد. صورت خود را در جهت خروج بخار قرار بدهید و تا جایی که اذیت نمی شوید، صورت خود را به ظرف نزدیک کنید.

از یاد نبرید که بخار می تواند بسیار سوزان باشد. حوله را دور سرتان به گونه ای قرار بدهید که بخار را به دام بیندازید، در چنین شرایطی نفس عمیق بکشید. این کار را می توانید روزی 2 تا 3 بار به مدت 5 تا 10 دقیقه تکرار کنید.

5. چای آویشن

آویشن گیاهی است که برای قرن ها و مدت ها مورد استفاده قرار گرفته است. مرگ سیاه که ناشی از بیماری طاعون بود، از سال 1346 تا 1353 در اروپا جان بسیاری از انسان ها را گرفت. در آن دوران مردم با سوزاندن آویشن در شهر بیماری را از خود دور می کردند.

آویشن خاصیت ضد میکروبی دارد و موجب نرم شدن عضلات نای و نایژه می گردد؛ بعلاوه مجاری تنفسی را باز می نماید. درنهایت تأثیر این گیاه بر علائم سرفه ها سبب کاهش میزان سرفه ها می گردد، به طوری که بیمار احساس آسودگی بیشتری خواهد نمود.

طریقه مصرف

جهت درست کردن چای آویشن به یک مشت آویشن تازه یا 2 قاشق غذاخوری آویشن خشک و 8 اونس آب احتیاج دارید؛ بعلاوه بنابر سلیقه خودتان می توانید عسل یا لیمو تازه را نیز به آن اضافه کنید.

آویشن را به آرامی در هاون بکوبید و در فنجان بریزید. آب جوش را هم در فنجان بریزید و روی آن درپوش قرار بدهید و اجازه دهید آویشن 10 تا 15 دقیقه در آب باقی بماند.

برای بهبود طعم آن می توانید کمی عسل یا آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را 2 یا 3 بار در روز مصرف کنید. مصرف این نوشیدنی قبل از خواب سبب می گردد راحت تر به خواب بروید.

6. فلفل و عسل

فلفل سیاه پرفروش ترین و معروف ترین ادویه دنیا است؛ اما بیشترین مصرف آن محدود به آشپزخانه ها می گردد. آنچه بسیاری از افراد از آن بی اطلاع اند، این است که فلفل سیاه برای درمان سرفه های ناشی از تراکم مخاط و گرفتگی سینه مفید است.

شاید برای تان پیش آمده باشد که طی آسیاب کردن فلفل سیاه به سرفه افتاده باشید و بینی تان نیز به خارش بیفتد. این ویژگی فلفل سیاه در حالت طبیعی آزار دهنده است؛ اما زمانی که بخواهید ترشحات عفونی را از ریه تان خارج کنید، بسیار مفید خواهد بود.

عسل نیز خاصیت ضد میکروبی خود را به فلفل اضافه می نماید. می توانید با عسل و فلفل سیاه نوعی شربت یا چای را درست کنید که به یاری آن سرفه تان بهبود بیابد؛ بعلاوه در صورت امکان فلفل سیاه را در زمان مصرف آسیاب کنید. فلفل سیاهی که از قبل آسیاب شده باشد، احتمالا بعضی از خواص خود را از دست داده است.

طریقه مصرف

1 قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه، 1 قاشق غذاخوری عسل و 8 اونس آب را با یکدیگر ترکیب کنید.

در یک فنجان فلفل سیاه، عسل و آب جوش بریزید؛ سپس محتویات فنجان را به خوبی با هم ترکیب کنید. 10 دقیقه صبر کنید، دوباره آن را هم بزنید و بنوشید. این کار را 1 یا 2 بار در روز تکرار کنید تا مخاط تان نرم تر گردد.

7. شربت زنجبیل و نعناع

زنجبیل دارای خاصیت تسکین دهنده است که به عنوان یک ماده خلط آور به نرم کردن و خروج مخاط از ریه یاری می نماید؛ بعلاوه خارش آزار دهنده پشت گلو را که ریشه بسیاری از سرفه های خشک است، از بین می برد. نعناع نیز درست مشابه زنجبیل خارش ناشی از سرفه ها را تسکین می دهد.

طریقه مصرف

شربت زنجبیل و نعناع حاوی 3 قاشق غذاخوری زنجبیل خرد شده، 1 قاشق غذاخوری نعناع خشک، 4 فنجان آب و یک فنجان عسل است.

زنجبیل را خرد و به همراه نعناع به 4 فنجان آب اضافه کنید و آن را به جوش بیاورید. اجازه بدهید ترکیب به قدری بجوشد تا حجم آن به نصف میزان اولیه برسد.

پس از اینکه کمی خنک شد، 1 فنجان عسل را با آن ترکیب کنید و هم بزنید تا تمام عسل کاملا در آن حل گردد؛ درنهایت شربت را در ظرفی بریزید و نگهداری کنید. هرچند ساعت یک قاشق غذاخوری از آن را میل کنید تا سرفه تان متوقف گردد. این شربت را می توانید به مدت 3 هفته در یخچال نگهداری کنید.

منبع: فرارو
انتشار: 7 مرداد 1401 بروزرسانی: 7 مرداد 1401 گردآورنده: dorezamin.com شناسه مطلب: 5806

به "7 درمان خانگی برای سرفه خشک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 درمان خانگی برای سرفه خشک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید