12 فیلم کوتاه خارجی برای بخش سینمای سعادت انتخاب شدند
به گزارش دور زمین، به گزارش خبرنگاران به نقل از ستاد خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، در بخش سینمای سعادت سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر 12 فیلم کوتاه خارجی از کشورهایی چون فرانسه، کانادا، استونی، آلمان، روسیه، صربستان، اوکراین، مصر، یونان، صربستان و ...حضور دارند که در کنار 3 فیلم کوتاه ایرانی که به زودی اسامی آنها اعلام می گردد به رقابت خواهند پرداخت.
نکته جالب توجه حضور 2 کارگردان ایرانی الاصل است که فیلم هایشان فراوری کشورهای دیگر است.
در میان فیلم های کوتاه سینمای سعادت 2 فیلم از 2 کارگردان جوان ایرانی الاصل مقیم خارج کشور دیده می گردد که هر 2 به تهیه نمایندگی کشورهایی به جز ایران ساخته شده اند اولی ضربه بر سقف محصول مشترک استونی، پرتغال، اسکاتلند و مکزیک است که کارگردانش سینا سلیمی در ایران بزرگ شد اما تحصیلات سینمایی اش را در اروپا ادامه داد. داستان فیلم او در اواسط ماه رمضان و در شهر غزه می گذرد؛ جایی که مادری در تقلای ترک خانه اش است چون تلفنی به او خبر داده اند که بمبی در آنجا منفجر خواهد شد. ضربه بر سقف سال گذشته در جشنواره فیلم کوتاه مصر روی پرده رفت.
فیلم پنج دقیقه ای احسان قریب دی زنگ رو محصول کانادا و بدون دیالوگ است. قریب متولد 1983 در اراک طراح و عکاس فارغ التحصیل مدرسه فیلمسازی سروش تهران و دانشگاه کُنکوردیا مونترال است. عنوان عجیب فیلم او به مراسمی اشاره دارد که در شهر بندری بوشهر برای دور کردن ارواح خبیث و فرستادن آنها به ماه انجام می گردد. این فیلم نمایش در جشنواره داک لایپزیگ آلمان را در کارنامه دارد.
اما دیگر فیلم بی دیالوگ این بخش، نابودی محصول اوکراین به کارگردانی دنیس کوشناروف است؛ فیلمی که داستانش خیلی خلاقانه با سه سوال مطرح شده است: در طول آخرین روز زندگی تان دوست دارید چه چیزهایی را به خاطر بیاورید؟ این سوال ابتدا با این شرط کامل می گردد که اگر یک پناهنده باشید؟ و در ادامه این طور شکل نهایی اش را می یابد: اگر پناهنده ای از زمین باشید؟
جنون دَوَرانی اثر شارلوت مک گوان گریفین و محصول آلمان، داستان بیمار روانی ای به نام ماری است که با استفاده از تکه های ملافه، شمایل ها، الگوها و نشانه های مبهمی را روی کف سلول خود درست می نماید که دست آخر به نتیجه ای مسحورنماینده می رسند.
هیوا محصول یونان نیز درباره رویای شخصیتی با نام جی است که در آن، خورشید آتن به قدری کم توان و کم نور است که می توان مستقیم به آن نگریست و کور نشد! کارگردان این فیلم ژاکلین لنتزو، پس از تماشای فیل (گاس ون سنت) تصمیم گرفت کارگردان گردد و در نهایت از مدرسه فیلم لندن فارغ التحصیل شد. وی تا امروز چند فیلم کوتاه ساخته و در حال حاضر مشغول فراوری نخستین فیلم بلندش است.
البته در میان این فیلم های کوتاه، باز هم آثاری هستند که عنوان شان یادآور فیلم ها و آثار ادبی مطرح اند، از جمله بینوایان محصول 2017 فرانسه که توسط لاتی لی، فیلمساز فرانسوی و متولد اقتصادی ساخته شده است. این فیلم که درباره پاریس مدرن و اطلاع پلیس تازه واردی از اقدام های سوءاستفاده گرانه 2 پلیس کهنه کار و افشاگری پسرکی است که شرایط را تا آستانه انفجار جامعه پیش می برد، در جشنواره فیلم کوتاه آلمریا 2017 برنده جایزه بهترین طراحی صحنه شد و علاوه بر این به جشنواره های مختلفی از جمله بروکلین 2017 و پام اسپرینگز 2018 راه پیدا نموده است.
کامیون محصول جمهوری چک هم پیش از این در جشنواره بین المللی فیلم ورشو روی پرده رفته و درباره کامیونی رهاشده با پلاک خارجی در کنار یک بزرگراه جنگلی است. این فیلم توسط میشل بلاسکو (متولد 1989 در براتیسلاوا) و آدام ماخ (متولد 1999 در پراگ) کارگردانی شده است.
مخمل قرمز دیگر فیلم این بخش است که 2 کارگردان دارد: محمود عیسی و یوسف حنفی؛ فیلمی محصول مصر که داستان مادری به نام نانسی را در صبحی روایت می نماید که ناگهان دچار ایست قلبی می گردد و تنها شانس بازگشتش به زندگی در دستان پسر پنج ساله اش قرار گرفته است. محمود عیسی علاوه بر فیلمسازی، در قاهره منتقد آنلاین است و یوسف حنفی ناظر جلوه های بصری و یکی از مؤسسان یک کمپانی کارهای پس از فراوری در قاهره.
از میان باقی فیلم ها، یک مشت سنگ محصول صربستان هم درباره پسری یازده ساله است. استفان ایوانچیچِ کارگردان که تا امروز با فیلم هایش به جشنواره های مختلفی رفته ماجراهای جدیدترین فیلم کوتاه خود را به پرسه زنی ایویتسا در مناطق اکتشاف نشده یک شهر صنعتی در صربستان اختصاص داده است؛ پسری که وضعیتش با توجه به وضعیت زندگی والدینش که می خواهند از هم جدا شوند، بیانی استعاری دارد و یادآور شاهکار جدید آندری زویاگینتسف است با نام بی عشق که همین چند ماه پیش نامزدی اسکار بهترین فیلم خارجی زبان را به افتخارهای قبلی خالقانش اضافه نمود.
اما سه فیلم باقی مانده درباره شخصیت هایی سالخورده هستند. بوگدان و رز محصول لهستان و به کارگردانی میلِنا داتکاوسکا درباره زوجی کهنسال است که با هم در یک اتاق زندگی می نمایند و با هم در دکه مدرسه ای همکارند، اما اصلاً حرف نمی زنند و در یک دنیای فرورفته در سکوت، زندگی را به سر می برند.
در این بین، مگس خانگی به کارگردانی آرون هوروات و محصول اسلوونی، زندگی روزمره پیرزنی تنها را که مملو از سکوت است با ورود یک مگس خانگی به هم می ریزد و بامزه است که این زندگی در نهایت به یک دوستی نو و پر از شادی و خرسندی می رسد.
وفاداری محصول روسیه هم درباره پیرمردی است که همسرش را از دست داده و حالا با درخششی روبرو می گردد که فکر می نماید نشانه ای از پیغام های همسر فقیدش است. این فیلم ساخته تاتیانا فدوروفسکایا است که علاوه بر فعالیت در حوزه های نویسندگی و کارگردانی، بازیگری را هم در سطح حرفه ای و آثار مختلفی تجربه نموده است. او هم پیش از این با وفاداری در چند جشنواره حاضر شده است.
سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر 19 تا 27 آوریل 2018 (30 فروردین تا 7 اردیبهشت 1397) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران برگزار می گردد.
منبع: خبرگزاری مهر