پیرهادی: به دنبال راندن سیاسیون از کرسی های مدیریت شهری هستیم

به گزارش دور زمین، رییس فراکسیون مدیریت شهری مجلس عامل عمده مسائل شهری را کمرنگ شدن نقش مردم در امور و مدیریت شهری دانست و گفت که مجلس در اصلاح قانون انتخابات شوراها راندن سیاسیون از کرسی های مدیریت شهری و روی آوردن به سمت متخصصان شهری را در دستور کار دارد.

پیرهادی: به دنبال راندن سیاسیون از کرسی های مدیریت شهری هستیم

از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.

محسن پیرهادی در گفت وگو با خبرنگاران درباره طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها گفت: در کمیسیون شوراها و امور داخلی دو طرح مرتبط با شوراهای اسلامی شهرو روستا مطرح است؛ یکی طرح جامع مدیریت شهری و دیگری طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور است.

وی افزود: در طرح جامع مدیریت شهری که بررسی جزییات آن در کمیسیون به اتمام رسیده و برای همنظری و بررسی بیشتر به مرکزپژوهش ها مجلس ارجاع شده است، سیاست زدایی از عرصه مدیریت شهری، ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و تامین حقوق شهروندی آنها، تقویت نهاد شوراهای اسلامی شهر و روستا، اصلاح قانون انتخابات شوراها، توسعه متوازن و عدالت محور روستاها، تحقق مدیریت یکپارچه شهری و تفکیک وظایف ملی و محلی در سطح شهرها و روستاها از جمله اهدافی است که دنبال می شود.

کننده مردم تهران در مجلس یادآور شد: این اهداف به صورت ویژه در فراکسیون شوراها و مدیریت شهری تعیین شده اند و در مباحث تخصصی مدیریت شهری در لوای طرح های مطرح در مجلس شورای اسلامی بکار گرفته خواهند شد. به عقیده من و بر اساس تجربه مدیریتی که در حوزه شهری داشته ام عامل عمده مسائل شهری کمرنگ شدن نقش مردم در امور و مدیریت شهری است.

پیرهادی تاکید کرد: مردمی کردن مدیریت شهری مهمترین و موثرترین گامی است که در مجلس و به صورت متمرکز در فراکسیون مدیریت شهری به دنبال آن هستیم. به همین دلیل هم بازگرداندن مردم به عرصه مدیریت شهری و واگذاری امور شهری به آنها، راندن سیاسیون از کرسی های مدیریت شهری و رو آوردن به سمت متخصصان شهری در این حوزه را در دستور کار داریم.

وی در ادامه اظهار داشت: اساسی ترین کاری که در این زمینه می توان انجام داد تفکیک زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستاست چرا که باید زمان انتخابات ریاست جمهوری که سیاسی و ملی هست با انتخابات شوراها که غیرسیاسی و محلی هست فاصله داشته باشد.

این عضو هیات رییسه مجلس با بیان اینکه هدف از برگزاری انتخاباتی مانند انتخابات شوراها، صرفا تعیین منتخبان نیست گفت: در واقع هدف از برگزاری انتخابات شوراها ایجاد فضا و بستری برای تنظیم اولویت ها، هدایت سیاست گذاری ها به سمت موضوع و افزایش سطح نشاط و مشارکت محلی در تمام شهرها و روستاهای کشور است که در سال های اخیر، چندان محقق نشده است چرا که همزمانی این انتخابات با انتخابات ریاست جمهوری ناخواسته سایه رقابت های سیاسی را بر سر این انتخابات هم کشانده است.

پیرهادی افزود: از آنجا که میزان کارآمدی یا ناکارآمدی یک نهاد، متوجه به نحوه انتخاب و تعیین ارکان آن است و از انتخابی که طبق چارچوب های سیاسی صورت پذیرد، نمی توان چندان توقع داشت خروجی آن تخصصی و به دور از نگاه سیاسی باشد.

وی همچنین تاکید کرد: در کنار مردمی کردن مدیریت شهری وسیاست زدایی از عرصه مدیریت شهری، واگذاری امور محلی به مدیران شهری و روستایی، تفکیک امور محلی از امور ملی و گام برداشتن به سوی مدیریتی هماهنگ و یکپارچه شهری و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و تامین حقوق شهروندی آنها و توسعه متوازن و پایدار موارد و اهداف دیگری است که در لوای طرح جامع مدیریت شهری برای نیل به آنها در تلاش هستیم.

کننده تهران در مجلس افزود: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات شوراها هم همانطور که از نامش برمی آید یعنی اصلاحیه ای بر قانون انتخابات شوراهاست که مصوب 1375 است که شامل دو دسته تغییر در طرح مصوب 1375 و تبصره الحاقی 1396 است. دسته اول تغییرات جزئی و شکلی است که هر قانون در طی زمان و در فرآیند تکمیل و تصحیح پیدا می کند. اما دسته دوم تغییراتی است که اصلاح جدی تری محسوب می شود و شامل موادی در جهت بهبود فرآیند ثبت نام و همچنین دقیق تر شدن و نظام مند شدن ساز و کار تایید صلاحیت است.

پیرهادی همچنین شرح داد: در طرح پیشنهادی که البته باید به رای کنندگان گذاشته شود و سیر قانونی را طی کند، دایره هیات مرکزی نظارت گسترده تر شده و غیر از پنج کننده مجلس که پیش از این بود، یک قاضی به انتخاب رئیس دستگاه قضا و یک حقوقدان اضافه شده است که تغییر قابل ملاحظه ای در راستا پخته شدن و دقت نظر حقوقی در جهت جلوگیری از تضییع احتمالی حقوق داوطلبان انتخابات شوراهاست.

وی در انتها گفت: هیات عالی نظارت در استان ها نیز با حضور سه کننده و دو نفر غیر کننده در تمام استان ها تشکیل می شود. علاوه بر این براساس اصلاحات جدید، داوطلبان این حق را خواهند داشت که دلایل عدم تایید صلاحیت خود را کتبا از هیات های اجرایی مطالبه کنند. تغییرات دیگر عمدتا در سازوکارها و نحوه تعامل هیات های اجرایی و نظارت در سطوح ملی، استانی و محلی است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 7 اسفند 1399 بروزرسانی: 7 اسفند 1399 گردآورنده: dorezamin.com شناسه مطلب: 4112

به "پیرهادی: به دنبال راندن سیاسیون از کرسی های مدیریت شهری هستیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیرهادی: به دنبال راندن سیاسیون از کرسی های مدیریت شهری هستیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید