واکنش بورس به دستور رئیسی، کاهش 1000 میلیاردی خروج پول از بازار سرمایه
به گزارش دور زمین، دستور رئیس جمهور درباره بورس امروز بازار سهام را با چرخش 180 درجه ای روبرو کرد که کاهش قابل توجه خروج پول سهام داران حقیقی یکی از نشانه های این موضوع است.
به گزارش گروه مالی خبرنگاران، بازار سرمایه در حالی هفته ها و روز های منفی را پشت سر می گذاشت که سهامداران حقیقی بدون امید در حال خروج از این بازار بودند. معامله گران در شرایطی دیروز را پشت سر گذاشتند که شاخص بیشترین نزول هفته را پشت سر گذاشت. فرایند های نزولی بازار شدت گرفت و اغلب قریب به اتفاق نماد های بازار کاهش قیمت داشتند، اما دستورات و سخنان شب گذشته رئیس جمهور درباره بازار سرمایه به یکباره بازار را مثبت کرد تا فرایند ماه های گذشته شکسته گردد.
دستور رئیس جمهور مبنی بر حمایت دولت از شرکت های بورسی به وزیر اقتصاد، نشان از عزم جدی رئیس دولت برای سرو سامان دادن به بورس دارد. اعلام برنامه 10 بندی دولت برای حمایت از بازار سرمایه نتوانست سهامداران را متقاعد کند تا در بازار سرمایه بمانند. طی دو هفته گذشته فرایند خروج پول از بازار سرمایه شدت گرفته بود؛ اما در انتها معاملات روز چهارشنبه اندازه خروج پول از بورس نسبت به روز گذشته هزار میلیارد تومان کاهش یافت.
البته نباید از تاثیر تغییر مصوبه دولت و بازگشت به نرخ های قبل قیمت خوراک گاز پتروشیمی ها که دیروز به وسیله تیم مالی دولت مصوب شد، نیز گذشت. این مساله که سودآوری پتروشیمی ها و پالایشگاه های کشور را با مشکل جدی روبرو می کرد، با تغییری که در مصوبه دولت ایجاد بارقه های امید را به سمت صنایع بورسی نیز بازگرداند.
ورود حقوقی ها برای حمایت از بورس
بعلاوه اعلام رسمی عدم الزام بازارگردان ها به فروش در معاملات روز چهارشنبه نماد های بزرگ و شاخص ساز با حمایت حقوقی ها رشد کردند. صبح امروز ناظر بازار در پیامی با عنوان در خصوص ایفای تعهدات بازارگردانی اظهار داشت: امروز چهارشنبه 6 بهمن 1400 ایفای تعهدات بازارگردان در سمت فروش الزامی نیست. لطفا از ارسال سفارش فروش در نماد های معاملاتی خود داری فرمایید.
بسیاری از کارشناسان معتقدند تا اندازه حجم معاملات خرد و کل معاملات به حدی قابل قبول نرسد، نمی توان فرایند مثبت فعلی بازار سرمایه را ادامه دار دانست. البته سهامداران خرد باید بدانند سرمایه گذاری در بورس یک امر میان مدت و بلند مدت است و باید در این بازار شکیبا باشند. میانگین خرید حقیقی ها در بازار امروز 14.2 میلیون تومان و میانگین فروش ان ها 15.8 میلیون تومان بوده است.
رشد شاخص کل بازار سرمایه
شاخص کل بورس در انتها معاملات روز چهارشنبه با رشد 21 هزار و 496 واحدی روبرو شد و به عدد یک میلیون و 229 هزار و 422 واحدی رسید. این شاخص نسبت به روز گذشته بازدهی مثبت 1.78 درصدی را به ثبت رسانده است.
شاخص کل هموزن نیز با بازدهی مثبت 0.53 درصدی به عدد 318 هزار و 758 واحدی رسید. این شاخص در معاملات امروز رشد هزار و 690 واحدی داشت. شاخص کل فرابورس نیز بر خلاف روز های گذشته 79 واحد رشد داشت و به رقم 17 هزار و 35 واحدی رسید.
کاهش خروج پول از بورس
سهامداران حقیقی با توجه به رخداد های امروز بورس و امیدواری ایجاد شده در فضای بازار سرمایه با توجه به اقدامات دولت در حمایت از بورس، امروز کمتر از روز های قبل از بازار خارج شدند. خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی ها در انتها معاملات امروز 82 میلیارد تومان بود که نسبت به روز قبل افت 92 درصدی را به ثبت رسانده است.
نماد های میدکو (توسعه معادن وصنایع معدنی خاورمیانه)، سمگا (گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی) و فملی (ملی صنایع مس ایران) بیشترین اندازه خروج پول حقیقی را شاهد بوده و نماد های نوری (پتروشیمی نوری)، بوعلی (پتروشیمی بوعلی سینا) و شتران (پالایش نفت تهران) نیز بیشترین اندازه ورود پول حقیقی ها را به خود اختصاص دادند.
افت ارزش کل معاملات
ارزش کل معاملات در بورس تهران با کاهش 14 درصدی به عدد چهار هزار و 847 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 320 میلیارد تومان بود که 7 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می دهد.
ارزش کل معاملات خرد در انتها روز جاری، به دو هزار و 823 میلیارد تومان کاهش یافت. این رقم نسبت به معاملات روز گذشته کاهش 19 درصدی داشته است. 41 درصد حجم کل معاملات اختصاص به سهام داران حقیقی داشته است.
کاهش چشمگیر صف های فروش در بورس
در جریان معاملات روز چهارشنبه، 183 نماد کاهش قیمت داشتند که 124 نماد بورسی و 59 نماد فرابورسی بودند. یعنی 38 درصد بازار افت قیمت داشتند. تعداد نماد های حاضر در صف فروش نیز با افت محسوسی همراه شده و به 38 نماد رسید.
در انتها معاملات امروز ارزش صف های فروش انتهای بازار نسبت به روز سه شنبه 78 درصد کاهش یافت و 93 میلیارد تومان شد.
بیشترین صف فروش در معاملات امروز، به سهم های غدشت (شرکت دشت مرغاب)، بکاب (شرکت صنایع جوشکاب یزد) و وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری استان خراسان رضوی) تعلق داشت.
رشد قابل توجه ارزش صف های خرید در بازار سهام
در انتها معاملات روز چهارشنبه، 280 نماد رشد قیمت داشتند که 198 نماد بورسی و 82 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 58 درصد بازار رشد قیمت داشتند. 95 نماد در جریان معاملات امروز در صف خرید قرار داشتند.
ارزش صف های خرید نیز نسبت به انتها روز کاری گذشته هزار و 850 درصد رشد کرد و در رقم 273 میلیارد تومان ایستاد.
امروز نماد های شتران (شرکت پالایش نفت تهران)، فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) و فولاد (شرکت فولاد مبارکه) بیشترین صف خرید را داشتند.
منبع: خبرگزاری دانشجو