افزایش قیمت خودرو توجیه مالی ندارد
به گزارش دور زمین، موج افزایش قیمت ها بین خودروهای فراوری داخل در حالی شدت گرفته که یک استاد دانشگاه معتقد است این افزایش قیمت ها هیچ توجیه مالی ندارد و بعضی سیاستگذاران این بخش، صرفا با حرف ها و ادعاهای خود بازار خودرو را آشفته می نمایند و یک عطش غیر واقعی را بین مصرف نمایندگان به وجود می آورند.
علی خاکساری رفسنجانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه قیمت خودرو به هیچ وجه واقعی و حتی نزدیک به واقعیت هم نیست، گفت: قیمت خودرو اساساً با درآمد مردم و حتی با هزینه فراوری هم متناسب نیست و عوامل غیر مالی است که در مشخص قیمت ها نقش بازی می نمایند.
قیمت خودرو قبل از گرانی هم واقعی نبود
این استاد دانشگاه با بیان اینکه حمایت گروه های سیاسی از ایران خودرو و سایپا باعث می گردد خودروسازان خود را ملزم به قیمت گذاری شفاف ندانند، ادامه داد: قیمت خودرو حتی قبل از این گرانی ها هم واقعی نبود، چراکه هیچوقت سیاست گذاران این حوزه که مدیران سابق و فعلی خودروسازی ها هستند هیچ وقت نگذاشته اند که قیمت گذاری ها به یک مساله مالی تبدیل گردد.
او با تاکید بر اینکه افزایش قیمت ها در بازار خودرو هیچ توجیه مالی ندارد، گفت: حمایت یکسری از افراد در بخش های سیاست گذاری مانند وزارت صنعت باعث می گردد کسی خود را موظف به ارائه توضیحات دقیق درباره علت افزایش قیمت خودرو نداند.
خاکساری با بیان اینکه افراد و گروه هایی هستند که هر از گاهی سیاست آشفتگی بازار خودرو را در پیش می گیرند، ادامه داد: شکاف زیادی بین عرضه و تقاضا در این حوزه وجود دارد. سیاست های خودروسازی باعث شده است شکاف زیادی بین عرضه و تقاضا صورت بگیرد. واقعیت این است که در ایران 20 میلیون خودرو کم داریم و همین باعث می گردد نتوانیم به یک نرخ معتدل در این حوزه دست پیدا کنیم.
سیاست گذاران خودروسازی چه کسانی هستند؟
وی سیاست گذاران حوزه خودروسازی را علاوه بر مدیران قبلی و فعلی خودروسازی، قطعه سازان دانست و گفت: این گروه ها با منافع خود وارد بازار می شوند و با حرف ها و ادعاهای خود بازار خودرو را آشفته می نمایند و یک عطش غیرواقعی را در بین مصرف نمایندگان به وجود می آورند و چون عرضه خودرو بسیار کم است سیاست آنها جواب می دهد و قیمت ها بالا می رود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه کسانی که سایت های خرید خودرو هجوم می آورند مصرف نماینده واقعی نیستند، اظهار کرد: نگاه این ها بیشتر این است که در این آشفته بازار روی خودروها سرمایه گذاری نمایند و خودروسازان هم این را می دانند برای آنها هم مهم آشفته سازی است.
به گزارش خبرنگاران، طرح فروش فوری محصولات ایران خودرو و سایپا از 30 بهمن ماه امسال تا سوم اسفند به صورت اینترنتی در حال اجرا بود اما روز گذشته (چهارم اسفند) سایت فروش فوری هر دو شرکت بدون اطلاع قبلی بسته شده و فروش اینترنتی صورت نگرفته است. با این حال عصر همان روز شرکت سایپا خاطرنشان کرد که فروش خود را از ساعت 16 شروع خواهد نمود.
این طرح که به گفته خودروسازان باهدف رفاه مشتریان و تنظیم بازار شروع شده بود، قرار بود مطابق مصوبه ستاد تنظیم بازار روزانه شامل حدود 20 درصد فراوری روزانه خودروسازان گردد.
این در حالی است که دیروز سایت فروش فوری محصولات ایران خودرو نیز بسته بوده است که پیگیری های خبرنگاران برای کسب اطلاع از دلیل آن نتیجه ای به همراه نداشت و کسی حاضر به پاسخگویی نشد.
منبع: خبرگزاری ایسنا