میانمار؛ بزرگترین تظاهرات خیابانی در 14 سال اخیر، قطع فیسبوک، اینستاگرام و توییتر، ادامه بازداشت رهبران
به گزارش دور زمین، معترضان میانماری پرچم های حزب سو چی و تصاویر او را تکان داده و رانندگان به نشانه اعتراض به کودتا بوق ممتد زدند.
ده ها هزار نفر در شهر یانگون پایتخت میانمار در اعتراض به کودتای نظامی این کشور برای دومین روز متوالی تجمع کردند. آنها به کودتای نظامی و کنترل قدرت از سوی ارتش معترض اند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از رویترز، این اعتراضات پس از انقلاب زعفران راهبان بودایی در سال 2007 عظیمترین تظاهرات این کشور محسوب می گردد.
تظاهرات روز 16 بهمن در شهر یانگون میانمار/ معترضان خواهان آزادی آنگ سان سوچی رهبر کشور شدند/ عکس: رویترز
معترضان که هوادار حزب اتحادیه ملی دموکراسی (NLD) آنگ سان سو چی رهبر این کشور بودند شعار ما دیکتاتوری نظامی نمی خواهیم، ما دموکراسی می خواهیم سر دادند.
آنگ سان سو چی رهبر میانمار در سال 1991 جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.
در روز شنبه و در اولین اعتراضات گسترده پس از کودتا ده ها هزار نفر از مردم میانمار به خیابان ها ریختند.
معترضان میانماری در تظاهرات خواهان آزادی آنگ سان سوچی و دیگر رهبران میانماری شدند/ عکس: رویترز
در روز یکشنبه و در دومین روز متوالی اعتراضات، معترضان در زیر آفتاب شدید در وسط خیابان ها راهپیمایی کردند و باعث ایجاد ترافیک سنگین شدند.
آنها پرچم های حزب سو چی و تصاویر او را حین دریافت جایزه صلح نوبل تکان داده و رانندگان به نشانه اعتراض به کودتا بوق ممتد زدند. نمایش سه انگشت به نماد اعتراضات میانمار در کودتای هفته قبل تبدیل شده است.
نمایش 3 انگشت دست به نماد اعتراضات میانمار علیه کودتای هفته قبل تبدیل شده است/ عکس: رویترز
در روزهای گذشته افسران پلیس و خودروهای عظیم نظامی در کنار خیابان ها و دانشگاه شهر یانگون مستقر شده اند.
مایو وین یک از معترض 37 ساله به بی بی سی گفت: ما پیش می رویم. به مطالبات خود ادامه خواهیم داد تا دموکراسی را به دست آوریم.
ارتش در روز شنبه ارتباطات اینترنتی در این کشور را مسدود نموده است.
معترضان در اعتراض به کودتای نظامی هفته گذشته در شهر یانگون میانمار 3 انگشت خود را به نشان اعتراض بالا بردند/ عکس: رویترز
تظاهرات های کوچکتری نیز در صبح روز یکشنبه در شهرهای Mawlamine و Mandalay گزارش شده است.
رهبر منتخب آنگ سان سو چی و وین مینت رئیس جمهور میانمار همچنان در حصر خانگی هستند.
گروه حقوق بشری عفو بین الملل مسدود شدن اینترنت در میانمار را فجیع و بی فکرانه خواند و هشدار داد که این موضوع می تواند مردم میانمار را در معرض نقض حقوق بشر واقع شده است.
معترضان میانماری در تظاهرات روز شنبه در شهر یانگون میانمار شعار ما دموکراسی میخواهیم سر دادند/ عکس: رویترز
ارتش تا به امروز در این باره اظهار نظری ننموده با این حال پس از کودتای اخیر موقتا دسترسی به اینترنت را مسدود نموده است.
کودتا در روز افتتاحیه مجلس جدید پس از انتخابات ماه نوامبر سال گذشته (آذر امسال) رخ داد. در این انتخابات حزب اتحادیه ملی دموکراسی (NLD) آنگ سان سو چی به پیروزی قاطع دست یافت اما ارتش می گوید تقلب شده است.
آنگ سان سوچی در سپتامبر سال 2020 - او اینک در بازداشت ارتش واقع شده است
بسیاری از مردم برمه در ساعات اولیه کودتا وقایع را در فیس بوک دنبال کردند اما سه روز بعد دستور انسداد اینترنت به دلایل امنیتی صادر شد.
با وجود این ممنوعیت هزاران کاربران توئیتر و اینستاگرام با هشتگ هایی مخالفت خود را با کنترل کشور توسط نظامیان اعلام کردند اما در در ساعت 100 شب به وقت محلی دسترسی به این سایت ها نیز ممنوع شد.
هیچ خبر رسمی از رهبران کودتا وجود ندارد اما خبرگزاری فرانسه گزارش داده که اسناد یک وزارتخانه را مشاهده نموده که از رسانه های اجتماعی به عنوان عامل ایجاد سوء تفاهم در میان مردم یاد می نماید.
سخنگوی توییتر در این باره گفت که ممنوعیت های میانمار گفت و گوهای عمومی و حقوق مردم برای اعلام خواسته خود را تضعیف می نماید. فیس بوک به عنوان مالک اینستاگرام از مقامات میانمار خواست تا دسترسی به این رسانه ها را امکان پذیر نمایند.
میانمار در یک نگاه
میانمار 54 میلیون نفری در جنوب شرقی آسیا واقع شده است با بنگلادش، هند، چین، تایلند وو لائوس هم مرز است.
از سال 1962 تا 2011 این کشور به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از سوی دولت های نظامی اداره می شد و همیشه تحت تحریم های بین الملل قرار داشت.
موقعیت میانمار در نقشه
آنگ سان سو چی رهبر میانمار سال ها برای ایجاد اصلاحات دموکراتیک در این کشور کوشش کرد. در سال 2010 کوشش های آزادی بخش در این کشور نتیجه داد اما در ان زمان ارتش همچنان از نفوذ زیادی در میانمار برخوردار بود.
آنگ سانگ سو چی در سال 2015 پس از یک انتخابات آزاد به قدرت رسید و دولت تکمیل داد. 2 سال پس از به قدرت رسیدن سو چی سرکوب گسترده نظامی علیه اقلیت مسلمانان روهینگیا در این کشور شکل گرفت و طی این حادثه صدها هزار نفر به بنگلادش گریختند.
پس از این اتفاق اختلافات بین سو چی و هواداران قبلی او در جامعه رخ داد زیرا او از محکوم کردن این واقعه یا توصیف آن به عنوان یک پاکسازی قومی خودداری کرد.
اما سو چی همچنان در میانمار محبوب است و پیروزی چشم گیر حزب وی در انتخابات نوامبر نتیجه این محبوبیت محبوبیت به شمار می آید.
منبع: عصر ایران