سینمای ایران باید در راه تقویت منافع ملی ایران حرکت کند
به گزارش دور زمین، تهران (پانا) - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در ستاد برگزاری چهلمین جشنواره فیلم فجر، از نزدیک در جریان فرایند فعالیت های برگزاری این رویداد نهاده شد و تاکید نمود که سینمای ایران باید در راه تقویت منافع ملی ایران حرکت کند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، محمدمهدی اسماعیلی با همراهی محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی و جمعی از معاونان و همراهان، از ستاد برگزاری چهلمین جشنواره فیلم فجر بازدید و در نشستی با دبیر و مدیران بخش های مختلف این جشنواره ملاقات و گفت وگو کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این ملاقات با قدردانی از عوامل برگزار کننده این جشنواره گفت: یکی از نقاط قوت این دوره جشنواره حضور ترکیب دانشگاهی و سینمایی در میان مدیران و عوامل اجرایی این جشنواره است.
وی اضافه کرد: دست اندرکاران ستاد برگزاری چهلمین جشنواره فیلم فجر تا به امروز توانسته اند نوعی وفاق و همدلی را میان اهالی سینما ایجاد و با تهیه آیین نامه ها، منظره روشنی را برای برپایی این دوره جشنواره فیلم فجر فراهم آورند.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه جشنواره فیلم فجر قله فعالیت های سینمایی کشور به شمار می رود، اضافه کرد: ما باید در موضوعاتی همانند برگزاری این جشنواره و شوراهای پروانه ساخت و پروانه نمایش سازمان امور سینمایی، آیین نامه های روشن داشته باشیم و در این میان برآیند سلیقه ها به حدی برسد که بیشترین همدلی و پذیرش در این حوزه حاصل گردد.
وی با ابراز خشنودی از فرایند برگزاری و برنامه های چهلمین جشنواره فیلم فجر، عنوان نمود: کیفیت آثار جشنواره حائز اهمیت است و باید برای افزایش سطح کیفی آثار، کوشش مضاعف کنیم.
وی توضیح داد: ما معتقدیم ضروری است فضای تبلور اندیشه و آرمان های انقلاب اسلامی در سینمای ایران فراهم گردد و ما به عنوان متولی فرهنگ کشور آمده ایم تا جهت رقابت را عادلانه کنیم. سینمای ایران باید در جهت حفظ و تقویت منافع ملی ایران حرکت کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همه سینماگران را زیر چتر حمایتی این وزارتخانه دانست و اضافه کرد: ما باید بتوانیم به جریان فراوری آثار متعهد به آرمان های ملت و منافع ملی دامن بزنیم و در این زمینه به کوشش و مشارکت گسترده خانواده سینما احتیاج داریم. سیاست قطعی ما حمایت از سینماگران در این جهت است.
اسماعیلی در سرانجام صحبت هایش با اشاره به فراهم کردن بستر سالم و خلاق برای رقابت همه اهالی سینما نسبت به فرایند اجرای برنامه های مدیران سینمایی و دبیر جشنواره ابراز امیدواری کرد .
چتر فجر باید بر فراز کل سینما گسترده گردد
محمد خزاعی، رئیس سازمان امور سینمایی در بخشی از این نشست، گفت: سال جاری شاهد کوشش شبانه روزی دبیر جشنواره و تحمل فشار روی تک تک دوستان ستاد جشنواره هستیم.
وی با ابراز خرسندی از حضور مسعود نقاش زاده به عنوان دبیر جشنواره چهلم، اظهار کرد: ایشان فردی فرهیخته، فیلمساز و متخصص سینما هستند. من در همین مدت کوتاه از ایشان صبوری در کار، تصمیم گیری قاطع و برنامه ریزی منسجم را شاهد بودم و امیدوارم با تدبیر ایشان جشنواره بسیار خوبی داشته باشیم.
خزاعی در بخش دیگری از سخنانش درباره تدابیر اندیشیده شده برای برپایی یک جشنواره باشکوه و در شان انقلاب اسلامی سخن گفت.
رئیس سازمان سینمایی کشور گفت: چتر فجر باید بر فراز کل سینما گسترده و همه خانواده سینما با سلایق مختلف را دربربگیرد. به گفته وی، جشنواره فیلم فجر نه تنها یک جشنواره سینمایی بلکه یک رویداد مهم فرهنگی و اجتماعی نیز هست و باید با نگاهی عدالت محور برکات و دستاوردهای آن شامل جامعه گردد.
خزاعی با اشاره به ضرورت رونق سینماها و نشاط عمومی جامعه و استقبال مردم از سینماها خاطرنشان ساخت: جشنواره چهلم که نقطه بلوغ این رویداد تلقی می گردد و باید سرآغازی باشد برای دوره ای نو در سینما و شاهد سیر تحول ساختاری در سینما باشیم و سینما را بیش از پیش در سبد استفاده خانواده ها و جامعه ببینیم.
رئیس سازمان سینمایی از کوشش های شبانه روزی مدیران ستادی و همکاران جشنواره تشکر کرد.
مسعود نقاش زاده دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر در این ملاقات، ضمن تشریح برنامه های کلان جشنواره و وجوه تمایز این دوره با دوره های پیشین، درباره فرایند برگزاری جشنواره و اقداماتی که تا به امروز در جشنواره به انجام رسیده و مدیران بخش های مختلف جشنواره را معرفی کرد.
چهلمین جشنواره فیلم فجر شامل دو گروه برنامه، در بخش های فرهنگی و بخش های رقابتی است. در این دوره، برای اولین بار، برنامه های فرهنگی جشنواره مورد تأکید قرار گرفته است. این برنامه ها شامل چهار بخشِ گنجینه های سینمای ایران، همایش های علمی سینما و اندیشه با حضور بزرگان اندیشه و فرهنگ، نشست های رسانه ای پیرامون فیلم های بخش مسابقه و نکوداشت بزرگان سینما در قالب برنامه های مفصل و همراه با نمایش فیلم و تحلیل و آنالیز است. علاوه بر این، در این دوره، شورای علمی جشنواره با حضور رؤسای دانشکده های سینمایی معتبر کشور تشکیل می گردد و با برنامه ریزی جشنواره فجر، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی معتبر، در برگزاری کارگاه های تخصصی و حرفه ای در حوزه سینما مشارکت خواهند داشت.
بخش های رقابتی جشنواره نیز شامل مسابقه فیلم های سینمایی(سودای سیمرغ)، مسابقه فیلم های مستند سینمایی و مسابقه فیلم های کوتاه داستانی بعلاوه مسابقه تبلیغات سینمای ایران است.
در این نشست، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، محمدحسین نیرومند مشاور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسعود نقاش زاده دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر، مهدی نورعلیشاهی سرپرست روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یزدان عشیری مشاور رئیس سازمان و مدیر کل روابط عمومی سازمان سینمایی، یاسر شاه پیری مدیرکل حوزه ریاست و مشاور اجرایی سینمایی حضور داشتند.
بعلاوه، مسعود احمدیان مدیر برنامه ریزی و اجرایی جشنواره، سیمون سیمونیان مسئول دبیرخانه جشنواره، عزت اله علیزاده مدیر پشتیبانی فنی و نمایش جشنواره، علی وزیریان مدیر هنری جشنواره، سعید الهی مدیر بخش فرهنگی، محمدرضا فرجی مدیر امور سینماهای جشنواره، علی رمضان پور مدیر پشتیبانی جشنواره و میلاد شکرخواه مدیر فناوری اطلاعات جشنواره از دیگر اعضای ستاد چهلمین جشنواره فیلم فجر حاضران در این جلسه بودند.
منبع: خبرگزاری پانا