هزینه استفاده از اینترنت آزاد اربعین به کاربران عودت داده شد
به گزارش دور زمین، پیمان قره داغی مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف کننده در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مصاحبه با خبرنگاران، در مورد پیگیری اجرا شده برای مبالغی که قرار بود از سوی اپراتورها برای استفاده از اینترنت آزاد در ایام اربعین به کاربران عودت داده گردد، گفت: براساس پیگیری های اجرا شده این مبالغ به حساب کاربران واریز شده است.

وی با بیان اینکه این موضوع تنها مربوط به هزینه استفاده از اینترنت در خاک عراق بود، شرح داد: به رغم آنکه اپراتورها از قبل در خصوص نرخ آزاد اینترنت و تفاوت آن با خرید بسته اینترنت در ایام اربعین حسینی 98 و در کشور عراق، اطلاع رسانی نموده بودند و این جداول در پرتال اپراتورهای موبایل نیز قرار داده شد اما بسیاری از کاربران بدون توجه به تفاوت نرخ اینترنت آزاد و اینترنت بسته ای، از اینترنت آزاد استفاده نموده و متحمل هزینه بسیاری شدند.
مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف نماینده در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: ما قبل از ایام اربعین سال جاری، جلسات متعددی با اپراتورهای موبایل داشتیم و نرخ هایی که برای اینترنت موبایل درنظر گرفته شد با توجه به تعرفه ای بود که اپراتور عراقی از اپراتور ایران می خواست. بر این اساس تمامی جوانب آنالیز و حداقل نرخ ممکن برای صوت و دیتا در نظر گرفته شد. از آنجایی که قیمت هر گیگ اینترنت از قبل اطلاع رسانی شده بود، اگر کاربران از قبل بسته اینترنت خریداری می کردند و در عراق مصرف می کردند به مراتب هزینه کمتری نسبت به اینترنت آزاد متحمل می شدند.
وی اضافه نمود: اما با وجودی که اپراتورهای موبایل هم به شکل پیامکی و هم به شکل پرتال و شبکه های اجتماعی، اطلاع رسانی کاملی در خصوص بسته مکالمه، نرخ ارسال پیامک و قیمت دریافت پیامک و نیز تعرفه استفاده از دیتا به شکل آزاد و بسته، صورت دادند اما متاسفانه با وجود تاکیدات بسیار، زائران حسینی توجهی ننموده بودند و با این پیش فرض که قیمت ها در عراق تا حدودی مانند ایران است و حتی می توانند بسته ای که در ایران خریداری نموده اند را مصرف نمایند، با رقم های زیادی در صورتحساب خود روبرو شدند.
قره داغی گفت: پس از بروز این مشکل، وزیر ارتباطات به اپراتورها دستور داد تا هزینه تمامی کسانی که در ایام اربعین به شکل آزاد، از اینترنت موبایل استفاده نموده بودند به شکل بسته محاسبه گردد و مبلغی حدود 26 میلیارد تومان به عنوان بستانکاری در این خصوص درنظر گرفته شد.
مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف نماینده در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: آنالیز ها حاکی از آن است که مبلغ 26 میلیارد تومان بابت تعرفه استفاده از دیتای آزاد به زائران حسینی برگشت داده شده است و در قبوض آن تعداد از افراد که از اینترنت آزاد استفاده نموده بودند نیز مبلغ بستانکاری قید شد.
نارضایتی کاربران از مبالغ صورتحساب مکالمات خارج از کشور قابل پیگیری است
وی در خصوص نارضایتی بعضی کاربران از مبالغ صورتحساب مکالمات تلفنی خارج از کشور نیز تاکید نمود: تعرفه مکالمات بین الملل در پرتال هر اپراتور معین است و نرخ مکالمات به ازای هر دقیقه از 2 هزارتومان آغاز می گردد و ارقام بالاتری نیز دارد که با توجه به تماس تلفنی ثابت به ثابت، سیار به سیار و سیار به ثابت و ثابت به سیار متفاوت است.
قره داغی با اشاره به اینکه تعرفه مکالمات بین الملل کاملا شفاف و معین بوده و محاسبه آن برای کاربران به راحتی قابل انجام است، اضافه نمود: کاربران باید به این موضوع توجه نمایند که تعرفه مکالمه داخل کشور با بین الملل کاملا متفاوت است و آنطور که نیست که فکر نمایند مثلا اگر دقیقه ای 60 تومان در داخل صحبت می نمایند، تقریبا با همین ارقام هم می توانند با خارج صحبت نمایند. به همین دلیل اگر مکالمات زیاد باشد، کاربر ناگزیر است که هزینه بیشتری پرداخت کند.
این مقام مسئول در رگولاتوری با بیان اینکه تا به امروز پرونده شکایتی در رگولاتوری برای اشتباه در نحوه محاسبه تماس بین الملل به ثبت نرسیده است، گفت: با این وجود کاربران می توانند به پرتال اپراتورها مراجعه نموده و از آنجایی که کاملا معین است هزینه تماس از ایران به هر کشوری چقدر است، با محاسبه مدت زمان مکالمه، از میزان صورتحساب خود آگاه شوند. چنانچه نرخ محاسبه شده از سوی اپراتور، متفاوت است می توانند شکایت خود را به سامانه 195 اعلام نمایند که این موضوع قابل آنالیز است.
وی گفت: تمامی این صورتحساب ها قابل رسیدگی است و دقیقا معین است که هر کاربر در چه زمانی و چه مدتی مکالمه نموده است. اگر خلاف آن ثابت گردد، مبلغ دریافتی قابل عودت خواهد بود و با اپراتور خاطی نیز برخورد می گردد.
منبع: خبرگزاری مهر