صادرات نمد چهارمحال و بختیاری 116درصد افزایش یافت
به گزارش دور زمین، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری گفت: صادرات نمد این استان به خارج از کشور در نیمه نخست سال جاری 116درصد رشد داشته است.
به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری، بهمن عسگری سوادجانی مدیرکل میراث فرهنگی استان امروز یکشنبه 6 آبان 97 با اعلام این خبر اظهار کرد: در نیمه نخست امسال 9150 کیلوگرم انواع فراوریات نمدی چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور صادر شد.
او اضافه نمود: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که 4220 کیلوگرم بوده رشد 116.82 درصدی دارد.
عسگری سوادجانی اضافه نمود: صادرات نمد چهارمحال و بختیاری تا سال قبل به ایالات متحده آمریکا انجام می شد که امسال برای نخستین بار این فراوریات به سوئد نیز صادر شده است.
او توضیح داد: ارزش ریالی این میزان صادرات نمد در امسال 4 میلیارد و 117 میلیون ریال بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری بیان نمود: این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال که 2 میلیارد و 750 میلیون ریال بوده 49.7 درصد رشد را نشان می دهد.
او اضافه نمود: در نیمه نخست امسال ارزش دلاری نمد صادراتی چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور 97 هزار دلار اعلام شد.
عسگری سوادجانی عنوان نمود: این میزان نسبت به دوره مشابه سال گذشته که 85 هزار دلار بوده 14 درصد رشد دارد.
او اظهار داشت: آمار صادرات نمد چهارمحال و بختیاری به خارج کشور از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران ثبت، تأیید و اعلام شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: هم اینک 250 کارگاه کوچک و 15 کارگاه بزرگ فراوری نمد در استان با اشتغالزایی 500 نفر فعال است.
او بیان نمود: سالانه 40 تن انواع محصولات نمدی در چهارمحال و بختیاری فراوری می گردد که قابلیت افزایش تا 50 تن را دارد.
عسگری سوادجانی عنوان نمود: فراوری محصولات نمدی چهارمحال و بختیاری به 2 روش سنتی و نوین صورت می گیرد که امروزه در بخش فراوری نمدهای نوین به علت نوآوری و کاربردهای مختلف افزون بر 40 نوع محصول نمد فراوری و روانه بازار مصرف می گردد.
او اظهار کرد: برخی فراوری کنندگان نمد چهارمحال و بختیاری تحصیلات دانشگاهی در رشته های طراحی و صنایع دستی و برخی نیز تحصیلات غیرمرتبط دارند.
با توجه به آنالیز های علمی انجام شده، محصولات نمدی علاوه بر هنر دستی دارای ویژگی های خاص و در حوزه پزشکی و صنعت خودرو کاربرد دارد.
در نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی و با توجه به قابلیت ها و ظرفیت های هنر دستی نمدمالی و قدمت دیرینه این هنر در چهارمحال و بختیاری پرونده شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد در معاونت صنایع دستی آنالیز و تأیید شد.
نمد چهارمحال و بختیاری هم اینک نشان یونسکو و نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی ایران را دارد و به همین علت ایجاد و راه اندازی رشته تحصیلی نمد در دانشکده هنر به دانشگاه شهرکرد نیز پیشنهاد شده است.
هنر نمدمالی به واسطه وجود دام فراوان و فراوری پشم به عنوان ماده اولیه، فراوری این هنر دستی از قدمت دیرینه و طولانی در چهارمحال و بختیاری برخوردار است.
کارشناسان معتقدند شهرکرد توان ارتقا و تبدیل به شهر جهانی نمد را دارد.
منبع: میراث آریا