خواص شگفت انگیز دارچین

به گزارش دور زمین، زندگی آنلاین/ با توجه به نگرانی مردم در ارتباط با عوارض داروهای شیمیایی از جمله مقاومت دارویی، امروزه در علم پزشکی، بکارگیری ترکیبات گیاهی با خواص متفاوت مورد توجه همگان قرار گرفته است.

خواص شگفت انگیز دارچین

با ما همراه باشید و با تورهای چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

با توجه به نگرانی مردم در ارتباط با عوارض داروهای شیمیایی از جمله مقاومت دارویی، امروزه در علم پزشکی، بکارگیری ترکیبات گیاهی با خواص متفاوت مورد توجه همگان قرار گرفته است.

تأثیر دارچین بر چربی های خون

محققان به آنالیز اثرات کاهندگی دارچین بر روی چربی های خون پرداختند و در طی یک مداخله چهل روزه که به افراد تحت آنالیز درسه گروه به ترتیب 1 و 3 و 6 گرم دارچین در روز داده شد در حالی که به افراد تحت آنالیز در سه گروه دیگر کپسول حاوی دارونما داده شد، نتایج نشان داد که سطوح تری گلیسریدخون به میزان 30 درصد همچنین سطوح کلسترول تام از 12 - 26 درصد کاهش یافته و دارچین دارای اثر ضداکسیدانی بر روی کلسترول بد خون دارد.

خاصیت ضد لخته عصاره دارچین

خاصیت حل لخته برای ترکیب اوژندل و وجود این ترکیب در دارچین، وجود ترکیب کومارینی در گیاه و خاصیت افزایش جریان خون محیطی توسط دارچین می تواند دلایل وجود خاصیت فیبروینولیتیک در این گیاه باشد. دارچین قطعات خشک شده و نیز کوبیده پوست درختانی از جنس Cinnamomum از تیره برگ و بو است که در غذا به عنوان ادویه و در داروسازی استفاده می گردد. از برگ و شاخه های کوچک این درخت اسانس دارچین را می گیرند ترکیبات اصلی اسانس دارچین عبارتند از 80-95 درصد ماده سینامون آلدئید که طعم و مزه شیرین دارچین به دلیل این ماده است، همچنین دارای موادی چون سینامیل استات، اجنول، کاریوپیلن، لینالول، تریپنؤل، کومارین، سینؤل و ترپینن سینامالوئید، فرمول شیمیایی آن و دارای رنگ زرد تاسبز روشن است. دارچین دارای آمیدون، موسیلاژ، تانن، یک ماده رنگی، اکسالات کلسیم، قندسیناموسین و اسانس و رزین است. ارزش تجاری دارچین بستگی به میزان سینامالدئید آن دارد. خاصیت حل لخته برای ترکیب اوژندل و وجود این ترکیب در دارچین، وجود ترکیب کومارینی در گیاه و خاصیت افزایش جریان خون محیطی توسط دارچین می تواند دلایل وجود خاصیت فیبروینولیتیک در این گیاه باشد.

اثر دارچین بر حافظه

تحقیقاتی که به آنالیز اثر عصاره دارچین بر روی یادگیری و حافظه کوتاه مدت در موش پرداختند و در طی تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که عصاره گیاهی دارچین به طور مؤثری باعث تقویت قدرت یادگیری و حافظه کوتاه مدت می گردد.

اثر ضداکسیدانی عصاره دارچین

در طی چند تحقیق خاصیت ضد اکسیدانی عصاره پوست دارچین به اثبات رسیده است. مطالعات اجرا شده نشان داده است که دارچین در غلظت های مختلف دارای تاثیرات مهاری برسیستم های اکسیدانی بوده واحتمالا می تواند جهت مهار و پیشگیری یا پیچیده شدن بیماری های آترواسکلروز دیابت وآسیب های کبدی مورد استفاده قراربگیرد.

از ترکیبات فنولیک و غیرفنولیک فرار پوسته دارچین که دارای خاصیت ضد اکسیدانی هستند می توان به سینامالدئید، گاما اژنول، ترپینؤل، ترپسین، کامفن اشاره کرد، همچنین بعضی ازآن ها که دارای خاصیت ضد اکسیدانی هستند شامل، سیتسترول، کاتچین، کریدین، سرینجیک اسید، سینامیک اسید، کومادین و وانلیک اسید می باشد.

اثر عصاره دارچین بر کاهش درد

امروزه دارو های شیمیایی متعددی جهت درمان دیسمنوره اولیه (اختلال پریود ماهانه) بکار برده می گردد، اما هر یک عوارض خاص خود را دارند. تحقیات نشان داده است که دارچین برای نیرو دهندگی، مسکن، ضد اسپاسم، ضدالتهاب، کاهش دهنده درد قاعدگی استفاده می گردد. همچنین اثر ضد درد مزمن دارچین در دوز بالا در آزمون فرمالین تأیید شده است و به نظر می رسد این اثر ناشی از خاصیت ضد التهابی گیاه فوق باشد.

اثر عصاره دارچین بر روی دیابت

تحقیقات نشان داده است که در دارچین ترکیباتی وجود دارد که ترشح انسولین را تشدید می نماید که ابتدا به عنوان عامل تقویت کننده انسولین نامگذاری شده و سپس این عامل به عنوان هیدروکسی چالکون توصیف شد. در طی تحقیقاتی که در آن ها به برسی اثر دارچین بر شاخص های خونی و گلوگز خون در جیره غذایی نوعی ماهی زینتی پرداخته شد، نتایج بدست آمده نشان داد که تجویز خوراکی پودر دارچین در جیره غذایی باعث بهبود گلبول های سفید و کاهش گلوکز در ماهی زینتی گروه گرین ترور شد.

مصرف دارچین منجر به کاهش قندخون می گردد و به نظر می رسد مصرف دارچین و انسولین توأم، اثر هم افزایی دارند یا دارچین اثر انسولین را در دیابت نوع اول تقویت می نماید و اگرچه به نظر نمی رسد که مصرف مکمل خوراکی دارچین به تنهایی سبب کاهش در شاخص های کنترل قند و چربی خون بیماران دیابتی نوع دو گردد، معهذا استفاده از آن در جهت تنظیم وزن بیماران مبتلا در کنار درمان های متداول بکار می رود.

میزان مصرف دارچین

با توجه به وجود ترکیبات ذکر شده در دارچین که عامل خصوصیات مفید آن از جمله خواص ضد میکروبی، ضد اکسیدانی، ضد لخته خون، کاهش درد، افزایش حافظه، اثرات مؤثر بر روی دیابت و زخم ناشی از سوختگی می گردد. همچنین مطالعات نشان داده است که دارچین باعث افزایش نیروی جنسی در زن و مرد و کاهش انواع چربی خون می گردد و بنابراین مصرف دارچین به میزان حداقل سه گرم در روز توصیه می گردد.

اثر دارچین بر ترمیم زخم ناشی از سوختگی

در طی تحقیقاتی که بر روی تأثیر عصاره دارچین به صورت موضعی و تزریقی برترمیم زخم ناشی از سوختگی در موش های صحرایی نر دیابتی و موش های سالم پرداخته شد، نتایج حاصل نشان داد که عصاره گیاه دارچین موجب تسریع بهبودی زخم سوختگی می گردد. این تسریع در گروه غیر دیابتی نسبت به گروه دیابتی بیشتر است. روش تزریقی نیز مؤثرتر است که احتمالاً می تواند به علت جذب بیشتر سینامالدئید و اوژنول موجود در عصاره در اثر تزریق نسبت به درمان موضعی باشد.

خاصیت ضد میکروبی عصاره دارچین

در طی مطالعاتی که بروی اثر ضدباکتریایی دارچین اجرا شده، نشان داده شد. که گیاه دارچین دارای خواص ضد باکتریایی مهمی برروی باکتری هایی از جمله: اشرشیاکلای، لیستریا مونوسیتوژن، سالمو نلاتیفی موریوم، استافیلوکوکوس اورئوس، کلستریدیوم پرفرنجس، کمپیلوباکترجوجنی، کلستریدیوم بوتولینوم وهلیکوباکترپیلوری دارد. همچنین نشان داده شده است که دارچین دارای خاصیت ضد قارچی و بازدارنده خوبی برای رشد قارچ هاست. بنابراین دارچین خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی دارد که احتمالاً این آثار مربوط به محتوی ماده سینیمالدئید است.

منبع: همگردی
انتشار: 24 بهمن 1399 بروزرسانی: 24 بهمن 1399 گردآورنده: dorezamin.com شناسه مطلب: 3771

به "خواص شگفت انگیز دارچین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص شگفت انگیز دارچین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید