تاریخ شفاهی پزشکی ایران سرآغازی برای شناساندن جامعه پزشکی به مردم است
به گزارش دور زمین، محمدهاشم اکبریانی، نویسنده و پژوهشگر با اشاره به مشخصات پزشک مطرح شده در جلد دوم مجموعه تاریخ شفاهی پزشکی ایران به خبرنگاران گفت: در حال گفت وگو با دکتر احمد جلیلی، متخصص اعصاب و روان و استاد دانشگاه هستم او در نهادهای مدنی پزشکی مانند سازمان نظام پزشکی و انجمن روان پزشکان ایران فعال بوده است.
او اضافه کرد: جلیلی حرف های زیادی برای گفتن دارد به طوری که ما اکنون 33 جلسه با هم گفت وگو کردیم که هر گفت وگو از یک ساعت گاه تا دو ساعت زمان برده است. تصورم بر این است که گفت وگو در قالب تاریخ شفاهی با دکتر جلیلی تا 20 جلسه دیگر هم ادامه داشته باشد.
این نویسنده و پژوهشگر با انتقاد از کم کاری دستگاهی مسئول در ثبت و ضبط خاطرات پزشکان اظهار کرد: من افسوس می خورم چرا دستگاه های ذیربط مثل وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و فرهنگستان علوم پزشکی دست به کار نمی شوند تا از این سرمایه ها قدردانی نمایند. چرا من که رشته ام ادبیات است باید به صورت شخصی وارد این امر مهم بشوم؟!
محمدهاشم اکبریانی گفت: مجموعه تاریخ شفاهی را برای ادای دین به پزشکان زحمتکش ایرانی ثبت و ضبط کردم. این کار برای من نفع مادی نداشت و برای انجام آن به صورت فردی هزینه کردم. افسوس من این است آنها که باید سراغ پزشکان بروند، این کار را نمی نمایند و در معرفی پزشکان به جامعه کوچک ترین حرکتی انجام نمی دهند. پرسش این است؛ چرا جامعه نباید پزشکان را بشناسد؟ این خیلی دردآور است که مسئولان هیچ توجهی به این قضایا ندارند. امیدوارم چاپ مجموعه تاریخ شفاهی پزشکی ایران سرآغازی باشد برای این که مسئولان به فکر بیفتند و جامعه پزشکی را به مردم بشناسانند.
از مجموعه تاریخ شفاهی ایران جلد نخست به گفت وگو با دکتر مینو محرز اختصاص دارد که طی دو سال این گفت وگوها صورت گرفته است، به گفته اکبریانی آغاز گفت وگو قبل از اپیدمی کووید 19 بود و پس از آن گفت وگو با فاصله چند ماه ادامه پیدا کرد و موضوع کووید 19 هم به گفت وگو با دکتر محرز که نقش مهمی به عنوان پزشک متخصص بیماری های عفونی در دوره کرونا داشت، اضافه کرده شد. در این گفت وگوها که به منظور معرفی پزشکان ایرانی به جامعه است به زندگی خصوصی و کارنامه آنها در قالب تاریخ شفاهی پرداخته می گردد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران