باکتری پروبیوتیک چیست و چرا باید در غذاهای مان باشد؟

به گزارش دور زمین، منبع باکتری های پروبیوتیک لبنیات و میوه ها هستند. اداره غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAD) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) پروبیوتیک را این گونه تعریف می نماید: پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم های زنده ای هستند که مصرف کافی آنها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان می گردد. پروبیوتیک ها بر تعادل باکتری های مفید و مضر روده تأثیر می گذارد و این تعادل را به نفع افزایش جمعیت باکتری های مفید تغییر می دهند. در حقیقت پروبیوتیک ها از همین طریق اثرات سلامت بخش خود را در بدن انسان القا می نمایند. دوز پروبیوتیک مصرف شده عامل مهمی است که بر تراکم میکروارگانیسم های موجود در بخش های مختلف دستگاه گوارش تأثیر می گذارد. پروبیوتیک ها همچنین قادرند اختلالات میکروبوتای روده، پس از درمان آنتی بیوتیکی را به حداقل برسانند.

باکتری پروبیوتیک چیست و چرا باید در غذاهای مان باشد؟

چگونه پروبیوتیک ها منفی کار می نمایند؟

گفتیم که پروبیوتیک ها در واقع باکتری های مفید روده هستند که به سلامتی ما یاری می نمایند؛ اما در صورتی که شما سیگار بکشید، استرس بیش از حد داشته باشید و مرتب از آنتی بیوتیک بهره ببرید، باعث می شوید که این باکتری های مفید نتوانند کار نمایند. یکی از مسائل سراسری جهان همین استفاده مرتب از آنتی بیوتیک ها است. تنها در مواقع احتیاج، باید داروهای آنتی بیوتیک را مصرف کنیم. استرس می تواند تنوع و تعداد باکتری ها را در بدن ما تغییر دهد و باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن ما گردد. شاید این همان علتی است که بسیاری از ما سال ها به دنبال آن می گشتیم از جمله آکنه های صورت و بدن، اگزما و خشم های ناگهانی. الکولیک بودن هم این عوامل را تشدید می نماید و به افزایش استرس یاری می نماید.

چرا انواع پروبیوتیک ها وجود دارند؟

انواع باکتری های پروبیوتیک ها، هر کدام نقش و وظیفه ای در روده دارند. بعضی از قرص های پروبیوتیک ترکیبی از چند نوع باکتری هستند که مکمل یکدیگرند. به این علت که در بسیاری از کشورها مانند انگلستان در برنامه غذایی مردم همه باکتری های پروبیوتیک وجود ندارند، استفاده از قرص معمول تر است. مراقب باشید که هنگام استفاده از قرص های پروبیتیک زیاده روی نکنید. برای جلوگیری از این ریسک می توانید قبل از آغاز با پزشک تغذیه مشورت کنید و آزمایش GP بدهید.

مصرف پروبیوتیک های به کدام صورت مناسب تر است؟

می توانید پروبیوتیک ها را به صورت نوشیدنی، غذا یا مکمل مصرف کنید؛ اما کدام یک عملکرد بهتری دارند؟ اگر می توانید برنامه غذایی خود را تنظیم کنید و به طور مرتب پروبیوتیک ها را در وعده غذایی خود داشته باشید پس بهتر است از راه غذایی این باکتری ها را تامین کنید و اگر در برنامه غذایی منظم نیستید بهتر است از مکمل ها بهره ببرید که به صورت پودر، نوشیدنی و قرص وجود دارد، فرقی نمی نماید این باکتری ها را به چه صورت مصرف کنید.

در این زمینه بخوانید

هنگام سرگیجه، 4 گروه غذایی را نخورید

چرا باید غذاهای گوگرددار بخوریم؟

چه مواد غذایی ای باکتری های پروبیوتیک دارند؟

  • انواع ترشی های خانگی
  • شکلات تلخ
  • کلم ترش
  • ماست کفیر
  • پنیر گودا
  • پنیر چدار
  • پنیر موتزارلا
  • پنیر لاکتیکی
  • بعضی شیرهای غنی شده با پروبیوتیک
  • ماست های پروبیوتیک
  • کیمچی کره ای

منبع: بی بی سی فود

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 9 دی 1399 بروزرسانی: 9 دی 1399 گردآورنده: dorezamin.com شناسه مطلب: 3481

به "باکتری پروبیوتیک چیست و چرا باید در غذاهای مان باشد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باکتری پروبیوتیک چیست و چرا باید در غذاهای مان باشد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید