برج های دوقلوی پتروناس کوالالامپور
به گزارش دور زمین، خب جاذبه های شهری و سلفی گرفتن از آنها به خصوص در سفر همیشه برای گردشگران جذاب است، برج های دوقلوی پتروناس کوالالامپور هم به نوبه خود یکی از پرطرفدارترین ها به شمار میرود خیلی ها با زاویه ای از پایین به بالا از این برج سلفی گرفته اند. البته حق داشته اند این برج بسیار فناورانه و جذاب است و البته خوش عکس.
برجهای دوقلو پتروناس یا همان برجهای دوقلو کوالالامپور، از بلندترین برجهای جهان است که در کشور مالزی در شهر کوالالامپور قرار دارد، این برج بلند 452 متر ارتفاع دارد و در لیست بلندترین برجهای دنیا، رتبه 13 را به خود اختصاص داده است.
برجهای دوقلو پتروناس یا همان برجهای دوقلو کوالالامپور، از بلندترین سازههای دنیا است که سالانه هزاران گردشگر را به مالزی میکشاند. تماشای آسمانخراشهای کوالالامپور در شب صحنهای دلانگیز برای توریستها است. این آسمانخراشها با احتساب آنتن بالای برجها، 452 متر ارتفاع دارند که تا سال 2004 بهعنوان بلندترین سازههای جهانی شناخته میشدند. در حال حاضر دو برج پتروناس در رتبه 13 لیست بلندترین برجهای دنیا قرار دارند.
با این مقدمه به سراغ حقایق جالب در مورد این برجها میرویم.
- با توجه به مهلت کم برای ساخت ساختمانها، برای تسریع روند ساخت از دو کنسرسیوم ساختمانی برای ساخت هر برج استفاده شد. یکی از این کنسرسیومها ژاپنی و دیگری کرهای بود و این دو کنسرسیوم در ساخت دو برج باهم رقابت داشتند.
- پیمانکاران زیادی در ساخت آسمانخراشهای مالزی همکاری داشتهاند که از جمله معروفترین پیمانکارها میتوان به سامسونگ، سی اند تی و Kukdong Engineering & Construction اشاره کرد.
- بر اساس برنامه زمانی هر طبقه از برج باید در عرض 4 روز ساخته میشد.
- برنامه ساخت برج اول یک ماه زودتر از ساخت برج دوم شروع شد. این در حالی بود که برج دوم که در دست سازندگان کرهای بود، زودتر ساخته شد. برج اول (سازندگان ژاپنی) تنها با اختلاف چند ساعت از برج دوم تکمیل شد.
- برج ساختهشده توسط کرهایها کاملا صاف است، ولی برج ژاپنیها 254 سانتیمتر خطا دارد.
- در روزهای آخر تکمیل برج، برای انتقال آنتن به بالای برج، باید از جرثقیلهای بزرگ استفاده میشد. جرثقیل در حین انتقال با مشکل فنی مواجه شد و برای تعمیر آن، پروژه 2 روز تعطیل شد.
- برجها بهگونهای طراحیشدهاند تا در صورت آتشسوزی در هر یک از آنها، امکان فرار افراد و رفتن به برج دوم فراهم شود.
- برجهای دوقلو 32000 پنجره با لایههای محافظتی اشعه ماورا بنفش دارند، تمیز کردن این پنجرهها 2 ماه طول میکشد.
- در سال 1997 مردی با نام «رابرت آیلین» که به مرد عنکبوتی فرانسه مشهور بود، تصمیم گرفت از برجهای دوقلو کوالالامپور بالا برود. با اطلاع نیروی پلیس مرد در طبقه 60 برج متوقف شد. در سال 2007 شخص دیگری قصد صعود به بالای برج را داشت و پلیس جلوی او را گرفت.
- ساکنان اصلی برجهای دوقلو عبارتاند از: شرکت ملی نفت، کاری گالی هس بلومبرگ، آی بی ام، مک کینسی، شرکت تی سی اس، مایکروسافت و...
- روند ساخت برج در سال 1998 پایان یافت، ولی برجها در تاریخ 28 اوت 1999 بهصورت رسمی افتتاح شد، این روز بهعنوان روز ملی مالزی شناخته شده است.
- در سال 2004 برج 101 تاپیه عنوان بلندترین برج جهان را از برجهای دوقلوی کوالالامپور گرفت.
- برجهای دوقلو در حال حاضر بهعنوان بلندترین برج دوقلوی جهان شناخته میشود.
- در هر برج 10 آسانسور دوگانه وجود دارد. آسانسورها ظرفیت جابهجایی 26 نفر در هر مسیر رفت و آمد رادارند و در هر ثانیه 6.1 متر بالا میروند.
- در پایین برج، مرکز خریدی با نام مرکز خرید «سوریا» قرار دارد که قیمت اجناس در آن بسیار بالا است.
- صحنههایی از فیلم تله گذاری با بازی شان کانری و کاترین زتا جونز در سال 1999 در این برج فیلمبرداری شده است.
- معمار سازه «سزار پلی» است و طرح اولیه او توسط نخستوزیر وقت رد شد. ارتفاع بنا در طرح اولیه 427 متر بود، پس از بررسیهای پتانسیلهای تبدیلشدن برج، به بلندترین برج دنیا در سال 2004، ارتفاع برج در طرح نهایی به 452 متر رسید.
- زمین آسمانخراشهای پتروناس، قبلا محل برگزاری مسابقات اسبدوانی بوده است.
- ساخت برجهای دوقلو اول آوریل 1994 شروع شد و در فرصت کم پنجساله به پایان رسید. برنامه اصلی ساخت این برج 8 ساله بود که به درخواست دولت مالزی روند ساخت تسریع پیدا کرد.
- در طراحی برجها از فرمهای هندسی اسلامی و فرمهایی مثل مربع و ستاره 8 پر استفاده است. استفاده از چنین فرمهایی به اصول معماری اسلامی از جمله وحدت، هارمونی و پایداری اشاره دارد.