عوارض زیاده روی در مصرف روغن زیتون
به گزارش دور زمین، تهران (پانا) - استفاده از روغن زیتون خواص بسیار مناسبی را برای بدن دارد، اما در عین حال زیاده روی در مصرف آن می تواند عوارضی برای سلامت بدن و پوست به همراه داشته باشد.
به گزارش نمناک، این روغن بسیار معروف می تواند اثرات مثبت و منفی برای هر فرد داشته باشد. روغن زیتون هیچ استثنایی نمی شناسد و گاهی اوقات اثرات جانبی خود را به طرز بسیار شدیدی نشان می دهد. این روغن فواید زیادی نیز برای سلامتی فرد دارد اما گاهی اوقات ممکن است که افراد از عوارض آن تعجب نمایند و به همین علت در این قسمت از سلامت نمناک تعدادی از عوارض روغن زیتون را برای شما آنالیز نموده ایم.
مهم ترین عوارض روغن زیتون
1. آکنه:
روغن زیتون یک روغن بسیار سنگین است و نمی تواند سریع جذب پوست گردد و لایه ضخیمی از آن روی پوست باقی می ماند و در نتیجه منافذ پوست را می بندد و بنابراین اگر میزان زیاد از حد را روی پوست بزنید، باعث می گردد که به پوست شما بچسبد و آلودگی ها را در آن به دام بیندازد و ماندن این آلودگی ها روی پوست می تواند باعث به وجود آمدن آکنه و لک های پوستی گردد.
پس توصیه ما به شما این است که در مصرف آن زیاده روی نکنید.
استفاده از روغن زیتون دو بار در هفته می تواند برای مرطوب کردن و لطیف کردن پوست کافی باشد و اگر پوست چربی دارید، بهتر است که هرگز روغن زیتون را استفاده نکنید زیرا چربی پوست شما با چربی این روغن افزایش پیدا می نماید و در نتیجه آلودگی ها روی پوست تا مدت زمان زیادی باقی می مانند و ظاهر آن را دچار مشکل می نماید.
2. آلرژی با مصرف روغن زیتون:
بسیاری از افراد بعد از استفاده از روغن زیتون علائم آلرژی را از خود بروز می دهند و اگر شما هم یکی از آن افراد هستید، پیشنهاد ما به شما این است که دیگر از این روغن استفاده نکنید. روغن زیتون می تواند باعث حساسیت های شدید مثل خارش پوست، اگزما و مسائل تنفسی و غیره گردد که معمولاً این علائم بعد از چند دقیقه مصرف روغن زیتون خودشان را بروز می دهند و افرادی که نسبت به استفاده از روغن زیتون روی پوست حساسیت داشته باشند، حتماً با خوردن آن نیز این حساسیت را نشان می دهند. در صورت مشاهده علائم آلرژی بعد از مصرف روغن زیتون حتماً به پزشک مراجعه کنید و به یاد داشته باشید که همواره پیشگیری بهتر از درمان است و بهتر است که از به وجود آمدن شرایط های خطرناک باید هرچه سریع تر پیشگیری کنید.
3. تحریک پوست نوزاد یکی از عوارض مصرف روغن زیتون:
نوزادان پوست بسیار حساسی دارند و استفاده از روغن زیتون روی پوست آن ها کمی خطرناک است. این موضوع می تواند باعث خارش، قرمزی و تحریک پوست شان گردد و به همین علت هرگز نباید از روغن زیتون برای پوست نوزادان تازه متولد شده بهره ببرید.
می توانید از روغن های دیگری که امنیت آن ها تضمین شده است بهره ببرید. مثل روغن نارگیل اما اگر حاضرید این ریسک را بپذیرید و فقط مایل به استفاده از روغن زیتون هستید، حتماً از نوع گیاهی با کیفیت بسیار بالای آن بهره ببرید.
4. تحریک پوست از عوارض روغن زیتون:
همان گونه که قبل از این گفتیم، افراد با پوست چرب باید از مصرف روغن زیتون خودداری نمایند. روغن زیتون می تواند باعث تحریک پوست در این افراد گردد زیرا چربی آن به شدت با چربی طبیعی پوست واکنش نشان می دهد و باعث خارش قرمزی و تحریک می گردد.
5. نامناسب بودن روغن زیتون برای پوست خشک:
نمی توان گفت که روغن زیتون برای همه پوست های خشک مناسب می باشد و بسیاری از مطالعات به این نتیجه رسیدند که ماده ای به نام اولئیک اسید در روغن زیتون وجود دارد که مسئول از بین بردن رطوبت طبیعی پوست است و اگر پوست خشکی دارید، از این روغن استفاده نکنید.
6. جوش های سرسیاه با استفاده از روغن زیتون:
افرادی که پوست به شدت چرب و چسبناکی دارند، بعد از استفاده از روغن زیتون متوجه افزایش جوش های سر سیاه روی پوست خود می شوند. همان گونه که قبلا شرح دادیم، پوست چرب می تواند آلودگی ها را به دام بیاندازد و این آلودگی ها به شکل های مختلف مثل جوش سرسیاه خودشان را نشان می دهند.
7. بیماری های مربوط به چربی های اشباع:
روغن زیتون منبع غنی از چربی های تک رشته ای اشباع شده می باشد و هر قاشق غذاخوری از روغن زیتون حاوی 14 درصد چربی اشباع شده و 120 کالری است و همان گونه که می بینید میزان کالری و چربی این ماده بسیار زیاد است. پیش از این هم در بخش سلامت تغذیه در نمناک گفتیم که مصرف روغن زیتون به طور منظم به صورت فرآوری نشده می تواند خطر ابتلا به بیماری هایی مثل چاقی ، حملات قلبی و سرطان سینه و سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.
8. بیماری های مربوط به چربی های ترانس:
روغن زیتون سرشار از هیدروژن است که در اثر فشار و گرما نیز افزایش پیدا می نماید و این فرایند باعث تغییر ساختار مولکول ها شده و باعث می گردد که اسید چرب امگا 3 سالم در بدن فرد بسوزد و بعلاوه می تواند سطح کلسترول را در جریان خون افزایش دهد و از طرفی کلسترول مفید را نیز از بین ببرد و این اتفاق خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را نیز افزایش می دهد.
9. احتمال کاهش قند خون با مصرف روغن زیتون:
این روغن می تواند قند خون را به پایین تر از سطح طبیعی برساند. روغن زیتون می تواند پایداری بدن نسبت به انسولین را افزایش دهد که یکی از دلایل اصلی برای فعالیت های ضد سطوح قند خون می باشد. و مصرف بیش از حد روغن زیتون می تواند فرد را مستعد به ابتلا به مسائل سلامتی مثل عرق کردن، ضعف و لرزش کند.
10. احتمال کاهش فشار خون با مصرف روغن زیتون:
روغن زیتون می تواند سلامت قلب فرد را تنظیم کند اما مطالعات اخیر به این نتیجه رسیده اند که مصرف بیش از حد روغن زیتون می تواند باعث افت شدید فشار خون گردد و این مشکل می تواند سلامت فرد را به خطر بیندازد و باعث مسائلی مثل سرگیجه، ضعف، حملات و نارسایی کلیه گردد.
11. التهاب:
همان گونه که گفتیم روغن زیتون سرشار از اولئیک اسید می باشد که نقش حیاتی را در آزاد سازی لیپوپلی ساکارید ها ایفا می نماید. این ماده پروتئینی سرشار از چربی می باشد. لیپوپلی ساکارید در خون بیشتر است و احتمال ابتلا به بیماری های التهابی به وسیله سلول های ایمنی افزایش پیدا می نماید و علاوه بر آن روغن زیتون می تواند التهابات مزمن را نیز افزایش دهد.
12. سنگ کیسه صفرا از اثرات جانبی روغن زیتون:
یکی از جدی ترین اثرات جانبی روغن زیتون سنگ کیسه صفرا می باشد و اگر مستعد سنگ های کیسه صفرا هستید، باید از مصرف این روغن خود داری کنید. کبد ما صفرا و زرداب هایی را فراوری می نماید که تجمع آن ها باعث فراوری سنگ صفرا می گردد و راه آن را می بندد و این اتفاق زمانی رخ می دهد که فرد بیش از میزان از روغن زیتون استفاده کند که باعث تجمع چربی در این قسمت می گردد.
13. اسهال با مصرف روغن زیتون:
محتوای چربی بالا در روغن زیتون می تواند باعث اختلالات گوارشی و مسائلی مثل اسهال گردد و همه ما می دانیم که ویژگی های روغن زیتون باعث شل شدن مواد درون روده می گردد، پس زمانی که آن را به میزان زیاد مصرف کنید، سیستم گوارشی تان کمی دچار مشکل خواهد شد و در نتیجه با اسهال خفیف رو به رو خواهید بود.
14. کالری بالا روغن زیتون:
افزایش وزن ناخواسته می تواند یکی از اثرات جانبی مصرف بالای روغن زیتون باشد. روغن زیتون مانند دیگر روغن ها حاوی چربی بالایی است و کالری بسیار زیادی دارد و ممکن است که با میزان کمی از آن هم متوجه اضافه وزن خود شوید و حتی گاهی اوقات اضافه وزن ناشی از آن از مصرف قند ها نیز بیشتر است که در چنین مواردی هرگز نباید از روغن زیتون در پخت غذا بهره ببرید.
منبع: خبرگزاری پانا