طرح ساماندهی الکترونیکی کارگران شهری اصفهان تصویب می گردد
به گزارش دور زمین، به گزارش خبرنگاران، در طرح ساماندهی الکترونیکی کارگران شهری که آغاز آن در بخش کوچکی از سوی یک بخش خصوصی در فنی و حرفه ای اصفهان خورده بود، امروز با طرح آن در شورا در قالب شهر اصفهان به تصویب رسید.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان در خصوص این طرح گفت: در این طرح تمام کارگران ساختمانی که پیش از این در معابر سطح شهر اصفهان ایستاده بودند تا کارفرمایی که احتیاج به کارگر دارد به سر چهارراه ها یا زیر پل ها مراجعه و یک کارگر را ببرد در یک سایت ثبت نام نموده و ضمن اینکه با همکاری سازمان تامین اجتماعی تحت پوشش بیمه قرار می گیرند، یک فضای اعتماد سازی برای خانواده ها فراهم گردد که به راحتی به آن کارگر اعتماد نمایند.
عباسعلی جوادی بیان داشت: در واقع با اجرای این طرح مثل طرح اسنپ که توسط یک بخش خصوصی به خوبی اجرا شد و مورد استقبال مردم نهاده شد، مردم با تماس به یک شماره درخواست کارگر می دهند که ضمن معرفی کارگران حرفه ای هم آرامش و اطمینان خاطری برای کارگران فراهم می گردد و نیز کارگران از نظر حرفه های مختلف طبقه بندی می شوند.
وی با اشاره به اینکه در این طرح چهره شهر را زیبا می گردد و دیگر شاهد حضور کارگری بر سر چهارراه ها نخواهیم بود، گفت: این طرح از سوی یک شرکت خصوصی مطرح شد که در این ارتباط با سازمان فنی وحرفه ای و تامین اجتماعی استان اصفهان جلساتی گذاشته شد و تصمیم بر آن شد که فضایی برای آموزش کارگران فراهم گردد که این امر از سوی فنی و حرفه ای صورت می گیرد.
کوروش محمدی، دیگر عضو شورای شهر اصفهان نیز در این مورد با اشاره به اینکه برای ساماندهی کارگران احتیاج است که کارگران ایرانی را از اتباع افغانستانی جداسازی کنیم، ادامه داد: از یک ماه پیش کمیته ای به منظور ساماندهی الکترونیکی کارگران تشکیل گردیده است.
طرح ساماندهی الکترونیکی کارگران ارتباطی به شهرداری ندارد
یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان که مخالف تصویب طرح ساماندهی الکترونیکی کارگران بود، گفت: وظیفه ساماندهی کارگران ارگان دیگری است و ارتباطی با شهرداری ندارد و چرا باید شهرداری هزینه ای در این ارتباط بدهد.
مهدی مقدری با اظهار اینکه چرا در این طرح هیچ یک از ارگان های مرتبط با کار و ساماندهی کارگران مثل خانه کارگر مشارکت ندارند، اضافه نمود: باید معاونت اجتماعی سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان این اقدام را انجام دهد.
وی که معتقد است تصویب و اجرای این طرح و ساماندهی کارگران احتیاج به یک نهاد حاکمیتی و شورای تامین و برنامه ریزی استانداری دارد و باید شهرداری پای خود را از این طرح بیرون بکشد، گفت: ضمانت اجرای این طرح کجاست.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان هم در ارتباط با این طرح گفت: در طرح ساماندهی الکترونیکی کارگران شهری، کارگرانی که دوره های آموزشی را بگذرانند اسم آنها در سامانه کارگران ثبت و بر اساس مهارت بکارگیری می شوند.
فریده روشن ادامه داد: با اجرای طرح ساماندهی الکترونیکی کارگرانی شهری قراردادهای ساعتی، روزانه و سالانه بین کارگران و کارفرمایان منعقد می گردد و از این طریق مردم خدمات مطلوب تری را دریافت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه نظارت بر این کارگران بر عهده کارگروه اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی، سازمان فنی و حرفه ای و معاونت خدمات شهری خواهد بود، اضافه نمود: این ارگان ها تمام ساز و کارهای لازم در خصوص طرح ساماندهی الکترونیکی کارگران شهری را آنالیز و اعلام می نمایند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اتباع دارای کارت شهروندی نیز مشمول طرح ساماندهی الکترونیکی کارگران شهری می شوند، ادامه داد: یکی از اهداف طرح ساماندهی الکترونیکی کارگران شهری، جمع آوری و ساماندهی کارگران در سطح و میادین شهر است تا منظره شهر نازیبا نگردد و از طرفی مردم با سرعت و اطمینان کارگر مورد احتیاج خود را در سامانه پیدا نمایند.
این طرح در حالی تصویب شد که بند 6 طرح شهرداری را مکلف به ایجاد حداقل چهار مکان برای استقرار کارگران نموده بود که این بند حذف و به جای آن ایجاد تسهیلات لازم به شرکت های خصوصی به تشخیص کمیته اجرایی تصویب شد.
منبع: خبرگزاری مهر