گسترش استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در چین
به گزارش دور زمین، چین کشور بزرگی است و به منابع انرژی زیادی نیاز دارد. تاثیر مصرف گسترده سوختهای فسیلی بر محیط زیست این کشور فلج کننده بوده است. چین تصمیم گرفته تا با برنامهریزیهای بلند مدت بر روی انرژیهای پاک، خود را برای آینده آماده کند.
آژانس ملی انرژی چین اعلام کرده است چین قصد دارد تا سال 2020 میلادی در بخش انرژی تجدیدپذیر بیش از 13 میلیون فرصت شغلی ایجاد کند. گفته میشود این برنامه برای چین هر سال 72 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت؛ با این حال تا سال 2020 میلادی احتمالا حدود نیمی از ظرفیت جدید تولید برق چین، از انرژی تجدیدپذیر حاصل شود. چین در این طرح از رشد گازهای گلخانهای جلوگیری میکند و با تأثیر آن در کاهش گرمای جهان، از دودهای که در روزهای اخیر، پکن و دیگر شهرهای چین را در تودهای از مه و غبار سمی فرو برده است، میکاهد. چین که بیست و پنج درصد انتشار جهانی گازهای گلخانهای را به خود اختصاص داده، بزرگترین آلوده کننده کره زمین است.
چین بزرگترین مصرفکننده زغالسنگ و در عین حال اولین سرمایهگذار در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر در جهان محسوب میشود. چین تعهد کرده است میزان انتشار گاز دیاکسید کربن خود را در سال 2030 نسبت به سال 2005 میلادی، بین 60 تا 65 درصد کاهش دهد.
در آن سوی دنیا ترامپ به ایده گرمایش جهانی زمین به دست بشر، اعتقادی ندارد. به گفته او، انسانها عامل گرمایش زمین نیستند و این گرمایشی که شاهد آن هستیم، یک تغییر آب و هوایی معمول و طبیعی است. ترامپ این وضعیت را عادی دانسته و گفته است گرمایش و سرمایش زمین روندی دورهای بوده و خواهد بود که به دوره زمانی و کشوری که در آن هستیم بستگی دارد. تأکید چین بر سرمایهگذاری در صنعت انرژیهای تجدیدشونده و پاک، همراه با حرکات و اقدامات ترامپ، سبب میشود فرصتهای شغلی ایجادشده در امریکا از بین رفته و به کارگران و کارکنان حاضر در چین منتقل شود.
چین در سال 2015 میلادی به طور متوسط، در هر ساعت از هر روز، بیش از یک توربین بادی نصب کرده است. چین همچنین در تولید و کاربرد صفحههای خورشیدی سرمایهگذاری انبوه کرده است، به طوری که در هر ساعت، بخشی وسیع از این کشور، معادل یک زمین فوتبال، با اینگونه صفحهها پوشیده میشود. چین ممکن است در زمینه نصب خورشیدی تا سال 2018 میلادی، به اهداف مدنظر خود برای سال 2020، رسیده باشد.