اتریشی ها هنر ایرانی را به تماشا گذاشتند

به گزارش دور زمین، همزمان با روز شعر و ادب فارسی، نمایشگاه برخورد هنری گروه نقاشان سالمند اتریشی در محل تالار رایزنی فرهنگی ایران در وین برگزار گردید.

اتریشی ها هنر ایرانی را به تماشا گذاشتند

به گزارش خبرنگاران به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در اتریش، این نمایشگاه با حضور 15 هنرمند اتریشی همراه بود که بیش از 70 سال سن داشتند و در دوران بازنشستگی، در دوره های آموزش نگارگری میترا شاهمرادی، هنرمند نقاش ایرانی مقیم اتریش آموزش دیده و آثاری برگرفته از تصاویر کتاب های مینیاتور ایرانی را به نمایش گذاشتند.

در آیین افتتاح این نمایشگاه که با حضور جمعی از دیپلمات های سفارت جمهری اسلامی ایران در اتریش، اساتید دانشگاه، هنرمندان اتریشی و تعدادی از ایرانیان مقیم همراه بود، مهرداد آگاهی، رایزن فرهنگی ایران در اتریش، ضمن خیر مقدم به حاضران، یادآوری کرد: ایرانیان با سابقه چند هزار ساله در هنر بسیاری از مطالب و مفاهیم را با شعر منتقل می کردند؛ رودکی از نخستین شاعران بزرگ پارسی گوی 1200 سال قبل می زیسته و فردوسی حدود هزار سال قبل شاهنامه را سروده و مولانا و سعدی نیز در حدود هشتصد سال پیش و حافظ شاعر نامدار شیرازی در حدود 700 سال قبل زندگی می نموده است. گوته شاعر بزرگ آلمانی حدود پانصد سال بعد از حافظ اثر معروف دیوان شرقی غربی را سرود و تقدیم به حافظ کرد و در بین بزرگان ادب حافظ و گوته را همچون برادر می دانند.

آگاهی گفت: این پیوند معنوی توسط یک ادیب و مترجم بزرگ اتریشی به نام هامر پورگشتال که به زبان های عربی، فارسی و ترکی استانبولی مسلط بود و به عنوان یک دیپلمات و مترجم در کشورهای مختلف خدمت می کرد، زمانیکه در عثمانی حضور داشت دیوان حافظ را به آلمانی ترجمه کرد و این اثر به دست گوته رسید و گوته که بیش از 60 سال سن داشت در اوج پختگی شیفته حافظ شد.

و سال جاری حدود 200 سال از نگارش دیوان شرقی غربی گوته می گذرد.

به تعبیر او، بسیاری از اهالی علم، فن، تاریخ و هنر علاوه بر شرحات مکتوب، تصاویر نگارگری را به متن نیز می افزودند؛ بطور مثال در شاهنامه طهماسبی علاوه بر اشعار، داستان ها نیز نگارگری شده و با ظرافت تصاویری خلق شده که هر بیننده ای را مجذوب نموده و این آمیختگی شعر و تصویر انتقال فرهنگ و روح لطیف را جاری و ساری می نماید.

رایزن فرهنگی ایران در اتریش شرح داد: هنرمندان حاضر در نمایشگاه، پس از فراغت از کار بیش از قبل به فرهنگ و هنر توجه نموده اند و با خلق آثار ایرانی بر غنای پیوند فرهنگی دو کشور می افزایند که باعث آرامش روحی خود و بینندگان و تاثیر مثبت بر محیط خود می شوند.

در ادامه این مراسم، میترا شاهمرادی هنرمند نقاش و مدرس نگارگری ایرانی با شرح چگونگی این برنامه ها که طی دو سال گذشته افراد زیادی را به خود جذب نموده است، گفت: افراد با علاقه این رشته را فرا می گیرند و امروز منتخب تعدادی از هنرمندان را برای نمایش به رایزنی فرهنگی ایران آورده ایم تا بینندگان عزم جدی تعدادی از افراد بازنشسته که بین 70 تا 80 سال سن دارند را ببینند که چگونه با علاقه به نگارگری ایرانی در این نمایشگاه را حضور دارند.

در ادامه شاهمرادی با نام بردن از هنرمندان، آثار آنها را نشان می داد و هنرمند مورد تشویق قرار می گرفت. در خاتمه با نشان دادن چهار اثر از یک خانم 92 ساله که مدتی قبل از جهان رفته بود، او را سمبل فرد علاقمندی دانست که تا روزهای آخر با شوق فراوان به کار نگارگری مشغول بود.

در این مراسم محمدرضا آذین هنرمند و آهنگساز ایرانی مقیم اتریش با معرفی ساز نی به حاضران و شرح درباره کارکرد آن، به نواختن نی پرداخت که بسیار مورد توجه نهاده شد.

این نمایشگاه که از 26 شهریور شروع شده به مدت سه هفته ـ هر روز ـ از ساعت 13 تا 16 برای بازدید علاقمندان برقرار است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 28 مهر 1398 بروزرسانی: 26 آبان 1399 گردآورنده: dorezamin.com شناسه مطلب: 2034

به "اتریشی ها هنر ایرانی را به تماشا گذاشتند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اتریشی ها هنر ایرانی را به تماشا گذاشتند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید