مسجد سلطان احمد استانبول (ترکیه) - دور زمین

مسجد سلطان احمد استانبول (ترکیه)

مسجد سلطان احمد استانبول (Sultan Ahmed Mosque) که آن را با نام مسجد آبی (The Blue Mosque) هم می‌شناسند، یکی از نمادین‌ترین مکان های دیدنی ترکیه است و در کنار مسجد ایا صوفیه بخشی جدایی‌ناپذیر از افق شهر استانبول به حساب می‌آید. با گنبدهای کوچک و بزرگ و 6 مناره‌اش، این مسجد بعد از قرن‌ها همچنان یکی از زیباترین و باشکوه‌ترین مسجدهای تمام دنیا و یک نمونه بی‌نظیر از ترکیب سبک معماری اسلامی با سبک‌های دوران مسیحیت به حساب می‌آید. مسجد سلطان احمد استانبول هر روز میزبان هزاران نفر از مسافران تور ترکیه است؛ کسانی که دوست دارند با تاریخ، هنر و فرهنگ این شهر بیشتر آشنا شوند. مسجد آبی در ضمن 5 نوبت در طول روز میزبان نمازگزاران است؛ کسانی که از نقاط مختلف شهر برای اقامه نماز خود را به اینجا می‌رسانند.

مسجد سلطان احمد استانبول (ترکیه)

تاریخچه مسجد سلطان احمد استانبول

بعد از انعقاد معاهده زیتواتوروک (که به جنگ 15 ساله بین امپراتوری عثمانی و سلسله هابسبورگ پایان داد) و همچنین شکست امپراتوری در جنگ با ایرانی‌ها (1603 تا 1618)، سلطان احمد اول به دنبال راهی برای بالا بردن روحیه مردم و جنگ‌جویانش می‌گشت. مسجد سلطان احمد که بین سال‌های 1609 تا 1616 ساخته شد، قرار بود قدرت و عظمت حکومت عثمانی را یک بار دیگر نشان دهد؛ حتی با وجود این واقعیت که سلطان احمد اول مجبور شد هزینه‌های ساخت مسجد را از خزانه‌ی حکومت تامین کند، چرا که عدم پیروزی در جنگ‌ها به معنی عدم دریافت غنیمت‌های جنگی بود.

مسجد آبی استانبول 5 گنبد اصلی، 6 مناره و 8 گنبد جانبی دارد. معمار مسجد، صدفکار مهمت آقا، المان‌های معماری سنتی اسلامی و سبک بیزانس مسیحی را ترکیب کرد و بنایی فوق‌العاده با عظمت، هم از نظر ابعاد و هم از نظر جزئیات و ویژگی‌های زیبایی‌شناسی ساخت. بعد از این همه سال، مسجد سلطان احمد استانبول همچنان به عنوان یکی از زیباترین و باشکوه‌ترین مسجدهای سرتاسر دنیا شناخته می‌شود و هر سال میزبان خیل عظیمی از مسافران تور ترکیه و علاقه‌مندان به هنر و تاریخ از سرتاسر جهان است. اما احتمالا بپرسید چرا مسجد سلطان احمد را مسجد آبی هم خطاب می‌کنند؟ از آنجا که فضای داخلی مسجد با بیشتر از 20 هزار تکه کاشی دست‌ساز فیروزه‌ای پوشیده شده است. این کاشی‌های معمول در سبک معماری اسلامی، همواره رنگ آبی فیروزه‌ای با طرح‌های لاله‌های قرمز و سفید رنگ در داخلشان دارند.

تنها 3 مسجد در تمام ترکیه وجود دارند که 6 مناره دارند و مسجد آبی استانبول یکی از آنها است. گفته می‌شود معمار بنا درخواست سلطان با عنوان altın minareler (مناره‌های طلایی) را به اشتباه altı minareler (شش مناره) شنیده بوده است. در آن زمان تنها مسجد کعبه در شهر مکه 6 مناره داشت و برای این که ساخت مسجد سلطان احمد عملی گستاخانه به حساب نیاید، سلطان دستور داد یک مناره دیگر به مسجد مکه اضافه شود. مسجد سلطان احمد استانبول یکی از باشکوه‌ترین و زیباترین مکان های دیدنی این شهر است که مسافران تور ترکیه می‌توانند در سفرشان از آن دیدن کنند. در زمان اذان مغرب مسجد با نورپردازی‌های خیره‌کننده زیباتر و تماشایی‌تر از هر وقتی از روز می‌شود.

ساعت بازدید مسجد آبی استانبول

مسجد سلطان احمد استانبول یک مسجد فعال است، در نتیجه در زمان برگزاری نماز جماعت به روی توریست‌ها بسته است. در حالت عادی مسجد از ساعت 8.30 صبح تا یک ساعت قبل از غروب آفتاب به روی بازدیدکنندگان باز است، که البته از این زمان باید 90 دقیقه برای هر نماز هم کسر کرد. مسافران تور ترکیه در زمان برگزاری نماز جماعت هم می‌توانند در مسجد حضور داشته باشند اما اجازه عکس‌برداری ندارند.

چگونه به مسجد سلطان احمد برویم؟

مسجد سلطان احمد در منطقه سلطان احمد شهر استانبول و نزدیک به خلیج تنگه بوسفور قرار دارد. این منطقه برخی از مشهورترین جاهای دیدنی استانبول از جمله مسجد ایا صوفیه و کاخ توپکاپی را در خود جای داده است. نزدیک‌ترین ایستگاه تراموا به مسجد آبی ایستگاه سلطان احمد است. مسافران تور ترکیه برای رفتن به مسجد آبی از میدان تکسیم می‌توانند قطار کششی به مقصد کاباتاس را سوار شوند. از آنجا با تراموا می‌توانند تا ایستگاه سلطان احمد بروند. از این ایستگاه تا مسجد آبی حدود 10 دقیقه پیاده‌روی فاصله است. تنها نمازگزاران می‌توانند از در اصلی وارد مسجد شوند، بازدیدکنندگان باید از در جنوبی استفاده کنند. برای ورود به مسجد می‌بایست لباس‌های کاملا پوشیده به تن داشته باشید.

وبسایت
sultanahmetcamii.org
ساعات بازدید
8.30 تا یک ساعت قبل از غروب آفتاب
هزینه ورودی
رایگان
آدرس
Sultan Ahmet, Atmeydanı Cd. No:7, 34122 Fatih/İstanbul, Turkey
انتشار: 26 تیر 1400 بروزرسانی: 17 آبان 1400 گردآورنده: dorezamin.com شناسه مطلب: 310

به "مسجد سلطان احمد استانبول (ترکیه)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسجد سلطان احمد استانبول (ترکیه)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید