نقش آزادراه غدیر در ارتقای بار ترانزیتی کشور
به گزارش دور زمین، آزاد راه غدیر نقش بسزایی در توسعه مناسبات حمل و نقلی کشورهای منطقه، افزایش درآمد ناخالص ملی، کاهش مصرف انرژی و ارتقای سهم بازار ترانزیت دارد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران، بابک لارتی مدیر یکی از شرکتهای زیرمجموعه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) با بیان این مطلب اظهار کرد: آزادراه غدیر به عنوان حلقه اتصال کریدورهای غرب به شرق و شمال به جنوب، جایگاه کشور را در حمل و نقل بین المللی بار ارتقا می بخشد و زمینه توسعه مناسبات حمل و نقلی به منظور ساماندهی حمل و نقل کالا و مسافر در این کریدورها را فراهم می سازد.
وی اضافه کرد: یکی از پروژه هایی که در این عرصه از اهمیت بالایی برخوردار است و به همت متخصصان و تلاشگران قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور اجرا شده، پروژه آزادراه کنارگذر جنوبی استان های البرز و تهران موسوم به آزادراه غدیر است.
وی یادآور شد: این آزادراه به طول 158 کیلومتر و به صورت دو باند 6 خطه با عرض 37 متر، از محدوده شهر آبیک در آزادراه کرج- قزوین شروع می شود و تا محدوده چرمشهر در آزادراه قم- گرمسار امتداد می یابد و در اتصال کریدور غرب به شرق که از مرز بازرگان تا مرز سرخس امتداد پیدا می کند نقش مهمی دارد.
وی گفت: آزادراه غدیر از چهار استان قزوین، البرز، مرکزی و تهران عبور می کند و باعث انتقال تردد خودروهای عبوری از کلانشهرهای کرج و تهران به خارج از محدوده این شهرها می شود و زمینه ایجاد یک ارتباط ایمن و حیاتی بین کریدورهای منتهی به تهران را فراهم می سازد.
به گفته وی، آزادراه جنوبی استان های تهران و البرز تمام شریان های آزادراهی غرب، جنوب و جنوب شرق منتهی به این دو استان را قطع می کند و دارای 8 دستگاه تبادل همراه با رمپ و لوپ ها، 10 دستگاه تقاطع غیرهمسطح با راه های فرعی و راه آهن و همچنین سه دستگاه پل بزرگ رودخانه ای است.
لارنس با قدردانی از همکاری وزارت راه و شهرسازی در اجرای این پروژه بیان نمود:این آزادراه که با مشارکت 30 درصدی دولت و 70 درصدی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) احداث شده است و سبب کاهش هزینه و زمان سفر برای وسایل نقلیه سبک به طور متوسط 90 دقیقه و برای خودروهای نیمه سنگین به طور متوسط 110 دقیقه می شود.
منبع: خبرگزاری دانشجو