برف، گرمابخش اقتصاد گردشگری تورین ایتالیا
به گزارش دور زمین، تورین یکی از شهرهایی است که توانست مزایای نسبی خود را به خوبی شناخته و از آنها به بهترین نحو استفاده کند.

این شهر که در شمال شرقی ایتالیا قرار گرفته است، به دلیل سکونت خاندان سلطنتی و اینکه اولین پایتخت ایتالیا بود شهرت یافت. صنعت اصلی این شهر را می توان صنایع اتومبیل سازی فیات و ایویکو دانست. تیم مشکی و سفیدپوش یوونتوس نیز یکی از اعتبارات این شهر هستند. همچنین به دلیل صنایع شکلات سازی، در اروپا تورین را به نام شهر شکلات می شناسند. با این وجود، در دهه 1990 میلادی و زمانی که تمامی این صنایع در اوج خود بودند، شورای شهر تورین تصمیم به توجه بیشتر به گردشگری این شهر گرفت.
زمانی توجه به گردشگری در دستور کار قرار گرفته که متوجه شدند تورین ظرفیت بسیاری برای توسعه گردشگری دارد. مکان های باستانی مختلفی که به دلیل تاریخ غنی این شهر بر جای مانده اند، به همراه موزه ها و 6 دانشگاه این شهر، ظرفیت را برای جذب گردشگران بیشتر مساعد می کردند. موقعیت جغرافیایی این شهر نیز بسیار قابل توجه بود. از طرفی تورین شهری است که فاصله کمی با فرانسه و سواحل دریای مدیترانه دارد و همواره توانسته بخش قابل توجهی از بازار گردشگران فرانسوی را جذب کند؛ از سوی دیگر آب وهوای این شهر از مرطوب و مدیترانه ای به سرد و کوهستانی متغیر است که می تواند گروه های مختلفی از گردشگران را به این شهر بکشاند، اما استراتژی اصلی این شهر برای توسعه گردشگری، بر توسعه گردشگری زمستانی قرار گرفته است.
مجهزترین پیست اسکی دنیا در تورین
این شهر به دلیل قرار دریافت در کوهپایه های آلپ و داشتن زمستان های سرد و خشک، پتانسیل بالایی برای گردشگری و ورزش های زمستانی دارد. به همین دلیل، مجهزترین و پیشرفته ترین پیست اسکی اروپا در دهه 90 میلادی در تورین ساخته شد که منجر به افزایش اعتبار و شهرت این شهر در دنیا شد. در آنالیز های اجرا شده، هر سال به طور متوسط 650هزار نفر برای تفریح، فراگیری و انجام مسابقات ورزش های زمستانی به این شهر یک میلیون نفری مسافرت می نمایند. همچنین طبق تحقیقی که اجرا شده است، پس از اجرای پروژه ساخت پیست اسکی تورین، شرایط این شهر از نظر شاخص های توسعه، بهبود قابل توجهی داشته است.
اما این موفقیت در دهه 90 میلادی خلاصه نشد. تورین با توجه به ظرفیت و زیرساخت هایی که برای ورزش های زمستانی دارد، توانست میزبانی مسابقات المپیک زمستانه سال 2006 را به دست آورد. برای برگزاری موفقیت آمیز این رویداد بزرگ لازم بود که برنامه های مختلفی در شهر تورین و حومه آن انجام گردد. این اقدامات شامل تقویت شرایط موجود از نظر زیرساختی، خدمات و تسهیلات بود و به طور همزمان کوشش می شد که برمبنای آن جنبه های منفی اثرگذار بر توسعه بازی ها کاهش یافته یا حذف شوند. به این منظور سرمایه گذاری های دولتی سنگینی انجام شد تا صلاحیت منطقه را برای میزبانی مسابقات بالا ببرد (در این زمینه از تجربیات بارسلونا در میزبانی المپیک 1992 استفاده شد).
در سال 1999، قانون جدیدی تصویب شد که برمبنای آن برای حمایت از سرمایه گذاری خصوصی در صنعت گردشگری، تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته شد. نتیجه آن بود که میزان سرمایه گذاری در بخش گردشگری از 174 میلیون یورو در سال 2000 به 409 میلیون یورو در سال 2002 رسید. این جهش در میزان سرمایه گذاری ها موجب افزایش تعداد هتل ها و اتاق های قابل استفاده برای گردشگران بود. قانون دیگری در سال 2000 تصویب شد که به بخش عمومی و غیرانتفاعی نیز اجازه سرمایه گذاری در بخش های گردشگری می داد و این موضوع نیز باعث سرمایه گذاری هایی به ارزش 196 میلیون یورو شد.
در سال 2008 با برگزاری کنفرانس ها، نمایشگاه ها و جشنواره های مختلف، تورین توانست لقب پایتخت طراحی دنیا را هم کسب کند. در سال 2009، این شهر رقابت های ورزش های سالنی را برگزار کرد. بیشتر همایش ها و فستیوال های برگزار گردیده در چند سال اخیر براساس صنایع منحصربه فرد این شهر بوده اند؛ مانند جشنواره فیلم تورین، جشنواره ذائقه ها و جشنواره شکلات. با این وجود تورین، دیگر میزبان جشنواره های اتومبیل نخواهد بود و آخرین مورد آن در سال 2000 برگزار گردید. بین سال های 2000 تا 2010 به دلیل بیکار شدن بخشی از نیروی کار در صنایع این شهر، اهمیت توسعه گردشگری بیشتر احساس شد، اما یکی از مسائل تورین برای توسعه گردشگری خود، فقدان وجهه و برند بین المللی بود. پیش از برگزاری بازی های المپیک زمستانه بسیاری از مردم دنیا تورین را با نام فیات می شناختند. اما پس از این رویداد، برند تورین به عنوان یک مقصد گردشگری، توسعه یافت و شمار بیشتری از مردم با آن آشنا شدند.