بازسازی خانه: برای بازسازی قلعه پرتغالی ها با وزیر میراث مذاکره می کنم
به گزارش دور زمین، سفیر پرتغال گفت: در صورت دیدار با وزیر میراث فرهنگی، درباره کاوش و بازسازی قلعه پرتغالی ها #قشم با او مذاکره می نماید.
جهت دریافت خدمات بازسازی خانه با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. از طراحی پلن بازسازی تا اجرای جز به جز بازسازی منزل، ویلا و ساختمان اداری تخصص ماست.
به گزارش جهانی سفر فاطمه علی اصغر، مدیر انتشارات دادکین در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: کارلوس کوشتا نِوِش - سفیر پرتغال در ایران - در دیداری که دوشنبه 18 بهمن با اسماعیل یغمایی - باستان شناس و نویسنده کتاب دژ استعمار - در دفتر سفارت پرتغال در تهران داشت، گفت: پس از این که خبر انتشار این کتاب را در روزنامه تهران تایمز خواندم به شدت علاقه مند شدم تا جزییات بیش تری درباره این کتاب و باستان شناس آن بدانم. من مشتاق به خواندن و مطالعه کتاب های تاریخی هستم. اما از آن جایی که این کتاب گویای بخش مهمی از تاریخ کشورم بود به شدت برایم حائز اهمیت شد، بنابراین خواستم کتاب ترجمه گردد، بعلاوه با باستان شناس آن دیداری داشته باشم.
علی اصغر که در این نشست حضور داشته، با بیان این که این نشستِ دوساعته در پی دعوت سفیر پرتغال صورت گرفته است، به نگرش بی طرفانه و موشکافانه سفیر پرتغال به دریافت واقعیت تاریخی کشورش اشاره نمود و اضافه نمود: سفیر پرتغال در این نشست بارها بر اهمیت این کتاب به علت داده های علمی و تاریخی و روشن شدن ابعاد ناگفته تاریخ تاکید نمود و گفت برایم بسیار جالب است که در ایران چه مقدار علم باستان شناسی پیشرفته و حائز اهمیت است.
به گفته او، سفیر پرتغال خواهان ترجمه کتاب به دو زبان انگلیسی و پرتغالی شد و گفت: نسخه هایی از این کتاب باید برای کتابخانه ها و مراکز فرهنگی کشورهای مختلف فرستاده گردد و در صورت دیدار با آقای ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی ایران حتما درباره کاوش و بازسازی قلعه های پرتغالی در کناره خلیج فارس مذاکره خواهم کرد.
علی اصغر بعلاوه به درخواست اسماعیل یغمایی، باستان شناس پیشکسوت ایرانی از سفیر پرتغال اشاره نمود که با تقاضای او قرار شده اسناد، مدارک، نقشه ها و دست نویس های مربوط به قلعه های پرتغالی که در وزارت امور خارجه این کشور نگهداری می گردد در اختیار این باستان شناس برای چاپ تکمیلی کتاب قرار گیرد.
مدیر انتشارات دادکین اظهار کرد: خوشبختانه سفیر پرتغال بسیار بی طرفانه با تاریخ کشور خود در گذشته روبرو شد و با پذیرش این که پرتغال در آن دوره استعمارگر به شمار می آمده خواهان تهیه و فرستادن کتاب به مراکز فرهنگی و علمی جهان شد این در حالی است که نه تنها مسئولان وزارتخانه میراث فرهنگی ایران، بلکه تا کنون هیچ مسئولی از میراث فرهنگی قشم نیز اقدام به تهیه یک جلد از این کتاب برای بودن در کتابخانه میراث قشم ننموده است.
به گفته او، کتاب دژ استعمار بر پایه دو فصل کاوش باستان شناسی، اطلاعات نادری از دژ پرتغالی ها در قشم منتشر نموده است. در حالی که بسیاری از داده های این کتاب به علت نبود مراقبت های لازم و حفاظت های فیزیکی و کوتاهی مسئولان میراث فرهنگی تا کنون از دست رفته است. با کوشش بیست ساله اسماعیل یغمایی پایان گزارش کاوش های این باستان شناس پیشکسوت از لایه های مختلف قلعه پرتغالی ها اردیبهشت سال جاری به وسیله انتشارات دادکین منتشر شده است.
قلعه پرتغالی ها که به علت قرار داشتن در جزیره هرمز واقع در استان هرمزگان قلعه هرمز نیز خوانده می گردد، یکی از جاذبه های گردشگری تاریخی مهم این استان است.
این قلعه که در ضلع شمالی جزیره هرمز و در ساحل دریا واقع شده است؛ مهم ترین قلعه به جای مانده از روزگار تسلط پرتغالی ها بر سواحل و جزایر خلیج فارس است.
قلعه پرتغالی ها به فرمان آلفونسو آلبرکرک، دریانورد پرتغالی، در سال 1507 میلادی، در محلی موسوم به مورنا احداث شد.
قلعه به شکل چند ضلعی نامنظم است. ساختمان آن بسیار محکم و دیوارهایی به قطر 3/5 متر با چند برج به ارتفاع 12 متر دارد. تاسیسات قلعه شامل انبارهای تسلیحات، آب انبار و اتاق هایی با سقف هلالی است.
منبع: دنیای سفر