از پذیرش نسخه های تأمین اجتماعی معذوریم!
به گزارش دور زمین، از پذیرش نسخه هایی که در دفترچه های بیمه تأمین اجتماعی درج شده، معذوریم.

به گزارش خبرنگاران، چندی است در 2 مرکز تصویربرداری، سونوگرافی و رادیولوژی شهرستان ملایر برگه ای روی شیشه نصب نموده اند و از پذیرش نسخه هایی که در دفترچه های بیمه تأمین اجتماعی درج شده خودداری می نمایند به بهانه اینکه سازمان تأمین اجتماعی معوقاتشان را پرداخت نمی کند و تمام نسخه های این دفترچه ها با نرخ آزاد حساب می گردد.
متن اطلاعیه نصب شده در این مراکز بدین توضیح است: با توجه به عدم رعایت یکطرفه تعهدات سازمان تأمین اجتماعی در قرارداد فی مابین با مراکز رادیولوژی و سونوگرافی از یکم مهرماه قرارداد کلیه مراکز رادیولوژی و سونوگرافی بخش خصوصی همدان و ملایر با سازمان تأمین اجتماعی تعلیق و پذیرش بیماران به صورت آزاد انجام می گیرد.
با بروز این مشکل فشار بسیار زیادی به بیماران که عمدتاً قشر ضعیف جامعه هستند وارد شده، این درحالیست که بیماران هر ماه حق بیمه خود را پرداخت می نمایند و در کنار آن انتظار دارند از خدمات بیمه ای استفاده نمایند.
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی استان همدان در این باره به خبرنگار خبرنگاران گفت: دیروز مبلغ یک میلیارد تومان به عنوان معوقات این مراکز را در سطح استان به حسابشان واریز کردیم و آنها نمی توانند به بهانه معوقات از پذیرش نسخه های تأمین اجتماعی سرباز بزنند.
دکتر علیرضا صفری با اشاره به اینکه این مشکل تنها مربوط به استان همدان نیست و در کل کشور وجود دارد، اضافه نمود: متولیان امر درمان و مراکز نظارتی و زیرمجموعه های وزارت بهداشت، فرمانداری و شبکه بهداشت باید بر این موضوع نظارت داشته و مشکل را پیگیری و برطرف نمایند.
رئیس سازمان تأمین اجتماعی شعبه ملایر هم به خبرنگار خبرنگاران گفت: کلیه پرداختی ها و هزینه ها با مدیریت درمان و مرکز اسناد پزشکی همدان است و آنها باید پاسخگو و پیگیر باشند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر نیز با تأیید این مطلب که از بین 3 مرکز سونوگرافی و رادیولوژی فعال در ملایر، 2 مرکز از پذیرش نسخه های دفترچه های بیمه تأمین اجتماعی خودداری نموده و آنها را با نرخ آزاد محاسبه می نمایند، به خبرنگار خبرنگاران گفت: این 2 مرکز طی نامه ای به فرمانداری این موضوع را اعلام نموده اند.
دکتر محسن ترکاشوند با بیان اینکه بخش خصوصی قوانین خاص خود را دارد و ما فقط می توانیم بر مسائل مراکز دولتی نظارت داشته باشیم، اظهار کرد: تنها راه حل برطرف مشکل بیماران این است که سازمان تأمین اجتماعی و این مراکز بخش خصوصی با هم به توافق برسند و تأمین اجتماعی رضایت بخش خصوصی را در زمینه بستن قرارداد جلب کند، چراکه هزینه های جاری این مراکز بالاست.
یک فرد آگاه در یکی از این مراکز نیز درباره پیگیری ما در رابطه با مشکل پیش آمده گفت: این مرکز از ابتدای سال 96 مطالبات خود را از سازمان تأمین اجتماعی دریافت ننموده این درحالیست که ما حدود یک میلیارد و 500 میلیون تومان طلب داریم و از سوی دیگر هزینه های جاری، حقوق پرسنل، هزینه خریداری و نگهداری تجهیزات تخصصی بسیار بالاست.
وی با بیان اینکه قبل از به حالت تعلیق درآوردن قراردادمان با سازمان تأمین اجتماعی، 2 بار به سازمان نامه نوشتیم اما پاسخی دریافت نکردیم، بیان کرد: مشکل اصلی، پرداخت مطالبات مراکز سونوگرافی و رادیولوژی است.
یکی از مراجعه نمایندگان به یکی از این مراکز با گلایه از این مشکل به خبرنگار خبرنگاران گفت: ما از قشر ضعیف جامعه هستیم، همسرم یک کارگر ساده است و هرماه کلی از حقوقش بابت حق بیمه کسر می گردد و در مقابل این حق قانونی ما است که از خدمات تخفیفی بیمه تأمین اجتماعی استفاده کنیم.
مهین نوروزی اضافه نمود: برای یک عکس تخصصی از دندان مبلغ 36 هزار تومان پرداخت کردم این درحالیست بیمارستان غرضی ملایر که طرف قرارداد با بیمه تأمین اجتماعی است دستگاه لازم برای تهیه این عکس را ندارد و مجبورم به مرکز خصوصی مراجعه کنم.
وی ادامه داد: بیماران زیادی هستند که باید سی.تی.اسن، ام.آر.آی و سونوگرافی شوند و مراکزی مثل بیمارستان امام حسین(ع) و غرضی به علت حجم بالای مراجعات نمی توانند در همان روز خدمات ارائه دهند و بیمار باید از قبل نوبت بگیرد.
نوروزی اعلام کرد: بیماران قربانی مسائل بین مسئولان و بخش خصوصی شده اند و این ناعادلانه است چرا که حوزه سلامت، بهداشت و درمان اولویت هر جامعه است.
لازم به ذکر است؛ پس از صحبت با فردی آگاه متوجه شدیم سازمان تأمین اجتماعی هنوز مطالبات مراکز خصوصی را پرداخت ننموده بنابراین امروز هم طی تماس تلفنی با معاون درمان سازمان جویای این موضوع شدیم اما وی از مصاحبه امتناع کرد و فقط در یک کلام گفت: مشکل حل می گردد.
گزارش از: مهناز روزبهانی، خبرنگار خبرنگاران، منطقه همدان
منبع: خبرگزاری ایسنا