کشف ستاره کوتوله و 7 سیاره در مدار آن
به گزارش دور زمین، جرم این ستاره کوچک هشت درصد جرم خورشید است و در مقیاس ستاره ای اندکی پرجرم تر از مشتری به شمار می رود؛ این ستاره در راستای صورت فلکی دلو قرار گرفته است و بسیار کم سو است.
![کشف ستاره کوتوله و 7 سیاره در مدار آن کشف ستاره کوتوله و 7 سیاره در مدار آن](https://dorezamin.com/upload/2020/03/17/3940f082d-07d3197c160157-74ae219d322e021.jpg)
تلسکوپ فضایی اسپیتزر، در چهاردهمین سال فعالیت خود، یک ستاره کوتوله کشف کرد که هفت سیاره در مدار خود داشت. این کشف یکی از بزرگ ترین و مهم ترین کشف های تلسکوپ قدرتمند ناسا بود که درنهایت تراپیست نام گرفت.
تراپیست-1 که 2MASS J23062928-0502285 نیز نامیده می شود، یک ستاره کوتوله فراسرد است که در فاصله 39 سال نوری (12 پارسک) از زمین است.
جرم این ستاره کوچک هشت درصد جرم خورشید است و در مقیاس ستاره ای اندکی پرجرم تر از مشتری به شمار می رود؛ این ستاره در راستای صورت فلکی دلو واقع شده است و بسیار کم سو است.
سیاره هایی که در تراپیست گردش می کنند، هنگام عبور از مقابل قرص ستاره مادر خود باعث کاهش نور اندکی در منحنی نوری آن می شدند.
این کشف رکورد جدیدی برای بیشترین تعداد سیارات منطقه قابل سکونت پیدا کرده که در اطراف یک ستاره واحد در خارج از منظومه شمسی ما است؛ تمام این هفت سیاره در شرایط جوی مناسب می توانند امیدی برای زندگی باشند.
مهندسان آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در یک بیانیه مطبوعاتی گفتند:اسپیتزر که در سال 2003 به فضا پرتاب شد، ویژگی های پنهان اشیاء شناخته شده کیهانی را کشف کرد و منجر به اکتشافات و بینش هایی از منظومه شمسی تا لبه های جهان شد.
منبع: فرادید