برج کج پیزا (ایتالیا) - دور زمین

برج کج پیزا (ایتالیا)

برج کج پیزا (Leaning Tower of Pisa) به لطف استفاده از مقدار مساوی حماقت و زیبایی در طراحی آن به یکی از شناخته‌شده‌ترین ساختمان‌های جهان، یکی از جذاب‌ترین مکان های دیدنی ایتالیا و به نماد شهر پیزا تبدیل شده است. با این وجود پشت این کجی مشهور، یک تاریخ فوق‌العاده جذاب و شنیدنی قرار دارد، شامل غارت و چپاول، بستر خاکی نه چندان مهربان، صدها سال اشتباهات مهندسی و یک دیکتاتور ایتالیایی مغرور. برای بسیاری از مسافران تور ایتالیا تنها گرفتن عکس در حال نگه داشتن برج کج پیزا کافی خواهد بود اما اگر دوست دارید بدانید واقعا چه عواملی بعد از چند صد سال همچنان برج کج پیزا را سرپا نگه داشته‌اند با ما همراه باشید تا در سفرتان به این شهر ایتالیایی دوست‌داشتنی اطلاعاتی ارزشمند از این ساختمان سفید رنگ زیبا داشته باشید.

برج کج پیزا (ایتالیا)

چرا برج پیزا کج است؟

احتمالا برایتان جالب باشد اگر بدانید نام شهر پیزا از لغتی یونانی به معنی سرزمین باتلاقی گرفته شده است. و حالا حتما با خودتان فکر می‌کنید معماران کلیسای جامع شهر، وقتی در حال ساخت برج ناقوس بسیار بلند کلیسای باشکوه و زیبایشان بودند، حتما به وضعیت خاک زیرسطحی محل احداثش توجه کرده‌اند. کاملا اشتباه فکر می‌کنید، چرا که این کار را نکردند؛ با دادن یک پایه کم عمق و نسبتا سنگین به برج ناقوس کلیسا، آنها سهوا و از همان ابتدا سرنوشت کج این برج را رقم زدند. بعد از اتمام ساخت طبقه دوم بود که برج در یک طرف (رو به شمال) شروع به نشست کرد. متاسفانه دیگر برای برگشت و درست کردن پایه‌ای این مشکل دیر شده بود. همانطور که کار ساخت و ساز ادامه پیدا می‌کرد، سازندگان تلاش کردند اشتباه خود را با اضافه کردن ستون‌های بلندتر و طاق‌ها در طرف جنوبی برج تصحیح کنند. برج همچنان کج می‌شد و سازندگان که حالا نمی‌دانستند برای ادامه چه کار کنند، کار ساخت را برای تقریبا یک قرن رها کردند.

موسولینی از برج کج پیزا متنفر بود و وضعیت آن را بدتر کرد

دیکتاتور قرن بیستمی ایتالیا، بنیتو موسولینی، از وجود برج کج پیزا احساس شرمندگی می‌کرد؛ او این بنا را یک اشتباه ساخت و ساز، یک ننگ ملی و باعث لکه‌دار کردن شهرت ایتالیایی‌ها در ساخت بناهای باشکوه می‌دانست، در نتیجه تصمیم گرفت برج را درست کند. با این وجود برخلاف برخی دیگر از پروژه‌هایش مانند خشک کردن باتلاق‌های سیسیل، این یکی خوب پیش نرفت. ایده‌ای که برای درست کردن برج کج پیزا مطرح شد، ایجاد صدها حفره در پایه برج و پمپ کردن دوغاب و ملات به داخل آنها برای هم‌طراز کردن کل سازه و صاف کردن آن بود. اما در نتیجه این تلاش مزبوحانه، پایه برج سنگین‌تر شد و برج به مقدار بیشتری کج شد.

بنا بود برج کج پیزا در طول جنگ جهانی دوم تخریب شود

سربازان آمریکایی دستور داشتند تا تک تک ساختمان‌ها در ایتالیا را نابود کنند، ساختمان‌هایی که می‌توانستند به عنوان مخفیگاه‌های تک‌تیراندازها مورد استفاده قرار بگیرند. در واقع آلمانی‌هایی که در آن زمان ایتالیا را اشغال کرده بودند، از برج کج پیزا به عنوان برج مراقبت استفاده می‌کردند. با این حال گفته می‌شود وقتی نیروهای متفقین به اینجا رسیدند، تحت تاثیر زیبایی برج پیزا و محوطه پیازا دی میراکولی (مجموعه کلیسای جامع) قرار گرفته و از نابود کردن مجموعه صرف نظر کردند.

چرا برج کج پیزا نمی افتد؟

برج کج پیزا تاکنون از قرن‌ها تلاش‌های خیرخواهانه اما نابخردانه برای صاف کردنش جان سالم به در برده و سقوط نکرده است؛ شامل کار تعداد زیادی مهندس که طبقه‌ها و طاق‌هایی با ارتفاع مختلف را به آن اضافه کردند و همچنین در موردی ویژه، گروهی از افراد که حفره‌ای به دور برج کج پیزا ایجاد کردند تا یک تور زیرزمینی را برای بازدید از پایه‌های برج ترتیب دهند؛ حفره‌ای که تنها باعث شد محوطه اطراف برج با آب بیشتری پر شود. اما بالاخره کسی در قرن 21ام کار درست را انجام داد: در سال 2001 برج کج پیزا مورد بازسازی قرار گرفت و حالا به طور رسمی برای حداقل 200 سال آینده از خطر سقوط کامل در امان مانده و با ثبات شده است. در سال 2008 مهندسان متوجه شدند که برج دیگر حرکت نمی‌کند؛ اولین بار در تاریخ که برج خیلی آرام به یک سمت متمایل نمی‌شد. در طول 200 سال آینده برج چشم انتظار مسافران تور ایتالیا برای شگفت‌زده کردن‌شان خواهد بود؛ برای 200 سال بعد از آن هم مطمئنا تکنولوژی پاسخ مناسب برای بیشتر سرپا نگه داشتن برج خواهد داشت.

مسافران تور ایتالیا می‌توانند به بالای برج کج پیزا بروند

درست خواندید، مشهورترین ساختمان دنیا به واسطه ساختار نامتعادلش، به روی عموم مردم باز است. بعد از بازسازی‌ها وضعیت سلامت سازه به طور دائم در حال بررسی است و حالا برج کج پیزا، به صورت روزانه میزبان بازدیدکنندگان شامل مسافران تور ایتالیا از سراسر جهان است. اگر شما هم دوست دارید از برج بالا بروید، باید بلیت‌های خود را از قبل و به صورت آنلاین رزرو کنید.

وبسایت
www.opapisa.it/en
ساعات بازدید
8 تا 20
هزینه ورودی
18 یورو
انتشار: 29 خرداد 1400 بروزرسانی: 29 خرداد 1400 گردآورنده: dorezamin.com شناسه مطلب: 84

به "برج کج پیزا (ایتالیا)" امتیاز دهید

1 کاربر به "برج کج پیزا (ایتالیا)" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برج کج پیزا (ایتالیا)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید